Advarer mot ungdomstrend

Butikker i Østfold gjør foreldre oppmerksom på farlig ungdomstrend. Giftinformasjonen advarer.

ADVARER: Butikker på Østlandet ber foreldre være oppmerksomme på ungdom som lager bomber av avløpsåpner og vann på tette beholdere - noe som er ekstremt farlig og kan gi etseskader. Giftinformasjonen advarer kraftig, og forteller at det er ekstremt etsende og at man kan bli blind om man får dette på øynene. Foto/montasje: Shutterstock/NTB scanpix og Facebook
ADVARER: Butikker på Østlandet ber foreldre være oppmerksomme på ungdom som lager bomber av avløpsåpner og vann på tette beholdere - noe som er ekstremt farlig og kan gi etseskader. Giftinformasjonen advarer kraftig, og forteller at det er ekstremt etsende og at man kan bli blind om man får dette på øynene. Foto/montasje: Shutterstock/NTB scanpix og Facebook Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Butikker i Østfold i Viken advarer på Facebook om en ny ungdomstrend og ber foreldre være oppmerksomme:

Barn kjøper Plumbo og lager «Plumbo-bomber», som selvsagt er svært farlig og kan føre til etseskader.

De oppfordrer foreldre til å være oppmerksomme og til å snakke med barna om dette. De skriver også at de ikke vil selge Plumbo til barn.

Dette er omtalt av flere lokalaviser i Østfold og Akershus i Viken, blant annet Moss Avis.

Brannfarlig og etsende

Plumbo er et merkenavn på flere rengjøringsprodukter, men som de fleste kanskje forbinder med avløpsåpner, som finnes som både pulver og gel. I sammenheng med de farlige bombene, skjer det en kjemisk reaksjon når produktet kommer i kontakt med vann, som vil gjøre at en lukket beholder eksploderer.

Plumbo er både brannfarlig og etsende, og på flaska er det blant annet beskrevet at det ved kontakt med vann utvikles brannfarlige gasser, at kjemikaliet er sterkt etsende og at det gir alvorlige etseskader på hud og øyne.

Mari Tosterud, avdelingsdirektør i Giftinformasjonen, sier til Dinside at de ikke har merket noe til at den aktuelle trenden akkurat nå, men at dette er en type trend de ser kan dukke opp med jevne mellomrom.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer