Advarer mot utenlandsk VVS-utstyr

Europeiske VVS-produkter ikke tilpasset norske forhold, mener rørleggerne i Norge.

Får du en rørlegger til se på rørene i boligen din, kan du unngå kostbare vannskader fra gamle rør. Foto: Varme & Bad
Får du en rørlegger til se på rørene i boligen din, kan du unngå kostbare vannskader fra gamle rør. Foto: Varme & Bad Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Særnorske forhold gir lekkasjer og vannskader. Det er en flom av produkter som ikke tåler norske forhold på markedet, hevder Norske Rørleggerbedrifters Landsforening (NRL).

Det er ikke første gangen rørleggerne går i strupen på billigprodusentene: Rørleggere boikotter billigprodukter

Vann på avveie er et stort problem i Norge og fører til at både huseiere og forsikringsbransjen må betale. Mye skyldes dårlig håndverk, men dessverre er det også mange VVS-produkter på markedet som ikke tåler særnorske forhold, skriver NRL i en pressemelding.

Det er særlig tre forhold NRL mener gjør kravet til VVS-produkter for norske boliger spesielle:

  1. Høyt vanntrykk. Vanntrykket i Norge er noe høyere enn i Europa for øvrig. Det skyldes at vi har en helt annen topografi. Blant annet i Oslo setter vannverket inn reduksjonsventiler for å redusere trykket og på den måten spare både rør og utstyr.
  2. Spesiell vannkvalitet. I Norge har vi både spesielt surt og bløtt vann som fører til brudd på rør og produkter. Dette stiller store krav til materialkvalitet og er en utfordring for bransjen, som jobber på spreng for å forstå hvorfor man i Norge blant annet opplever et uvanlig stort antall brudd på messingprodukter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer