Advarer naboer etter funn av trebit

Trodde først den stammet fra byggearbeid, men ble etter hvert mistenksom.

ADVARER: Etter funn av identiske trebiter tre dager på rad, ble Oslo-beboer Hanna Vesterager mistenksom. Foto: Hanna Vesterager
ADVARER: Etter funn av identiske trebiter tre dager på rad, ble Oslo-beboer Hanna Vesterager mistenksom. Foto: Hanna Vesterager Vis mer
Publisert

Dinside har tidligere skrevet om hvordan innbruddstyver «merker» boliger i forbindelse med spaning på eventuelle innbruddsobjekter. Ved å legge en potet eller banan på trappa kan tyver vite om boligeierne er hjemme eller ei.

Hanna Vesterager, som bor på Kampen i Oslo, oppdaget en dag en trebit utenfor porten sin. Etter å ha fjernet trebiter tre ganger, valgte hun å advare naboer på Facebook.

– Har noen av dere registrert at det er plassert en liten trebit utenfor porten deres? skriver hun.

Under er det flere som skriver at de har opplevd det samme.

Når Dinside snakker med Vesterager forteller hun at det var rent forebyggende at hun la ut innlegget på Facebook.

Vesterager sier at hun ikke har hørt om liknende tilfeller og at hun ikke er bekymret etter hendelsene, og viser ellers til uttalelsene hun har gitt til Avisa Oslo.

– Jeg ønsker å varsle folk. Jeg tror det kan være klokt å være observant på dette, sier hun til avisa.

Ettersom det er byggearbeid i gata, trodde hun først det var tilfeldig at trebiten havnet utenfor porten deres, forteller hun til nettstedet.

– Jeg fjernet den første og tenkte jo bare at den hadde blåst bort til oss, men dagen etter lå det en helt identisk plankebit på akkurat samme sted.

Flere metoder

I mars advarte forsikringsselskapet Gjensidige mot noen av metodene innbruddstyver bruker for å finne ut om du er hjemme. I samme pressemelding sier politiet at de har opplevd at tyver ringer husstanden for å tilby forskjellige hjemmetjenester.

– De kan for eksempel si at de vil komme innom for å sjekke Get-boksen, eller late som de vil selge deg alarm, uttalte politioverbetjent Tina Berg i Sør-Øst politidistrikt.

– Vi har også sett flere tilfeller der det blir lagt ting på dørmatta eller stukket papirlapper og pinner inn i dørkarmen. Det handler generelt om å legge gjenstander der de åpenbart ikke hører hjemme. Tyvene følger så med på om gjenstanden blir flyttet på, noe som indikerer om det er noen hjemme.

Ta vare på naboene

Skal du på ferie og blir borte en periode, kan det være lurt å snakke med naboene i forkant.

– Ta vanlige forholdsregler. Lås dører og steng vinduer. Sett på alarm om du har det. Pass på at sykler og annet sportsutstyr tas inn, helst i huset i stedet for boden. Bry deg om naboens hus. Vet du at naboen er borte er det fint å bry seg om det går ukjente rundt i deres hage, fortalte politiførstebetjent Tonje Reiten i Oslo politidistrikt til Dinside tidligere i år.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer