Maur vekkes av varmekablene

Advarer om maur

Har du varmekabler hjemme, bør du passe spesielt på nå: - Varmekabler kan vekke mauren tidligere enn normalt, advarer forsikringsselskap.

MAUREN KAN TRO DET ER VÅR: Varmekabler og andre varmekilder kan lure mauren til å våkne i troen på at det er vår - men de må søke inn i husene på jakt etter mat. Mauren på bildet er svart jordmaur, som er 3-5 mm lange og vanligvis forekommer i stort antall. Foto: Norsk Hussopp Forsikring
MAUREN KAN TRO DET ER VÅR: Varmekabler og andre varmekilder kan lure mauren til å våkne i troen på at det er vår - men de må søke inn i husene på jakt etter mat. Mauren på bildet er svart jordmaur, som er 3-5 mm lange og vanligvis forekommer i stort antall. Foto: Norsk Hussopp Forsikring Vis mer
Publisert

Våren er i anmarsj og pollensesongen er allerede i gang noen steder i landet. Men det betyr også at andre deler av naturen, som har ligget i dvale om vinteren, vekkes til live. Som mauren.

Og selv om mauren normalt sett ennå burde ligget i dvale en stund til, er det noen komfortelementer ved huset ditt som kan gjøre at den vekkes til live, tidligere enn normalt.

- Mauren går i dvale om vinteren, men varmekabler og andre varmekilder kan forstyrre maurenes livssyklus slik at de våkner tidligere enn normalt, advarer Norsk Hussopp Forsikring.

De forteller at de allerede opplever en økning i skademeldinger om maur innendørs.

- Lurer mauren

Svein Stormoen, skadesjef i Norsk Hussopp Forsikring, sier det er varmen fra varmekabler, og andre varmekilder vi har inne, som lurer mauren til å tro at det er på tide å våkne.

- Egentlig er det ikke før i april at mauren begynner å titte fram. Varmen fra varmekabler, og andre varmekilder som for eksempel kjøleskapsmotorer og varmtvannstanker, kan framskynde dette. Dette fordi de forstyrrer maurens livssyklus og lurer den til å tro at det er vår, forklarer Stormoen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer