Advarsel: Lukter ikke blomster

Clark Sorensen hadde arbeidet med keramikk og porselen en stund, og var lei av kopper og kar. Inspirert av Duchamps berømte urinal, ønsket han å ta ideen om urinaler som kunst litt videre. Uten å provosere. Resultatet kan du se her.

Publisert
Sist oppdatert

Columbi egg

Tanken om å gjøre noe morsomt med husets minst lekre installasjoner har nok streifet mange. Vi har tidligere skrevet om blant annet lysende badekar og dospøkelser.

Noen ble kanskje spesielt inspirert av artikkelen Oslos mest bemerkelsesverdige toaletter, og tenkte at det kanskje nå var på tide å gjøre ting litt annerledes.

Den San Fransisco-baserte kunsthåndverkeren Clark Sorensen gjorde noe med det. Inspirert av anti-kunstens far, Marcel Duchamp (han som stilte ut et vanlig urinal på museum, du vet), lekte han med tanken på å gjøre baderommets - ja kanskje husets - styggeste veggfaste produkt litt penere.

- Det hele startet med et ønske om å forskjønne styggedommen. Jeg lot formen inspirere meg, og så stadig nye ting; en sko, en spade, en kopp, en munn... - men jeg landet på blomster, fordi de er vakre. Det er en fantastisk kombinasjon av vakker form, med et stygt produkt, sier Sorensen til DinSide.

Trykk her for å se store bilder!

Rengjøring

Et spørsmål, som naturlig nok melder seg, er: Kan en bruke disse urinalene, eller er de bare til pynt? Og må man ta hensyn til noe spesielt når de skal vaskes?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer