AEG-Electrolux har klart det

Vaskemaskinen som heller kaldt vann i blodet på de som trodde varmt vann var alfa og omega.

RUNDT OG RUNDT: Men AEG-Electrolux Super Eco L64580LE bruker ikke varmt vann når den vasker. Foto: Produsenten
RUNDT OG RUNDT: Men AEG-Electrolux Super Eco L64580LE bruker ikke varmt vann når den vasker. Foto: Produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er mulig verdensbilder vil falle og gamle vaskekoner vil begynne å tale i tunger på grunn av denne nyheten, men AEG-Electrolux har klart det mange sannsynligvis har ansett som en umulighet i mangfoldige år:

De har laget en vaskemaskin som vasker klær med kaldt vann.

Les også: Disse vaskemaskinene bør du styre unna

Den hellige gral?

Alle som har forsøkt å fjerne matflekker med lunka vann vet at det glovarme alternativet gjør arbeidet atskillig enklere, men Super Eco L64580LE bruker ifølge nettstedet Appliancist en kombinasjon av ny teknologi og såkalt "kaldtvannsaktivert" vaskepulver for å tilby vask som angivelig gjør samme jobben som en tradisjonell varmtvannsvaskemaskin.

Den nye teknologien gjør også at strømforbruket skal være minimalt ved bruk - AEG-Electrolux oppgir et energiforbruk på 0.1 kWh per vask, mot et oppgitt gjennomsnittsforbruk på 1.24 kWh -, noe som blant annet betyr energisparing på opp 83 prosent sammenliknet med en vask på 40 grader med AEGs egen Easy Care-serie.

Les også: Denne kan kutte strømregningen

Mindre vann

Også vannforbruket skal være redusert. Super Eco-maskinen bruker 41 liter per vask, mot et oppgitt gjennomsnitt på 50 liter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.