Aftenposten: Dette stemmer ikke

Ifølge Kristin Skogen Lund i Aftenposten stemmer ikke den markedsandelen som de ti eiendomsmeglerne opererer med.

Publisert
Sist oppdatert

- Vi vil nok miste en del av våre annonser i en periode. Men vi har en del is i magen, og tror på at vi er de beste på boligannonser - og at volumet vil komme tilbake, sier Kristin Skogen Lund, kommersiell direktør i Aftenposten.

25 eller 50 prosent?

Men dreier dette seg ikke om hele 50 prosent av bolig-annonsemarkedet på papir?

- Nei, det er ikke 50 prosent, jeg vil tro at det er rundt 25 prosent, sier Skogen Lund.

Eiendomsmeglergjengen og Aftenposten er med andre ord sterkt uenige om hvor stor en andel av boligannonsene som rent faktisk forsvinner når den nye Boligavisen kommer på gaten.

Nye priser?

Ifølge Skogen Lund har Aftenposten også revidert sin prisstruktur.

Vi får oversendt den "nye" prisstrukturen, men Aftenposten opererer fremdeles med "dobbletpakker" og "garantipakker" (som inneholder opp til ni annonser). Det er heller ikke mulig å se hvor mye billigere det har blitt, i og med at eiendomsmeglerne fra før har hatt noe ulike priser.

Men en annonse som er tre spalter bred og 80 millimeter lang, skal fra 1. mai koste 12.270 kroner for ett innrykk, 15.000 kroner for to, og 21.000 kroner for ni. Her må det altså fremdeles kunne konstateres at Aftenposten er mye dyrere enn den nye Boligavisen hvis man ønsker ett eller to innrykk. Men skulle man trenge alle ni, hvilket er ganske uvanlig i dagens boligmarked, vil Aftenposten utkonkurrere den nye Boligavisen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer