Akers Mics anlegg

Publisert
Sist oppdatert

Akers Mic valgte høyttalere fra kanadiske PSB, men var mer originale i valg av CD-spiller: Tandberg.

Akers Mic eier nemlig restlageret av norske Tandbergs feirede HiFi-produkter, som ikke produseres lenger.

- Sammen med Rotel-forsterkeren skal dette være et godt balansert anlegg som gir en lyd de fleste vil ha, sier konsulent Arne Aasland hos Akers Mic.

Vi fikk bakoversveis og rockefot da vi la Tungtvann i spilleren. Her svingte det virkelig. Hurtig og presis bass, fyldig og fin mellomtone. Men så hører vi på rockehøyttalere fra Canada.

Mørk lød

Anlegget gjenga den litt kompliserte innspillingen Mørketid fortreffelig. På Pøbla tok det virkelig av. Så engasjerende at vi måtte opp og gå litt på gulvet.

Lyden var gyllen, ikke ulik vinyl på sitt beste. Varm Tandberg-lyd fra en CD-spiller som egentlig koster 10.000 kroner. de Lillos-skiva låt mykere enn på de to andre anleggene. Aller best var Kokken Tor, hvor trykket kommer på de riktige stedene og rytmikken er presis og tydelig.

På høyere volum låt det likevel en anelse anstrengt. Kanskje skyldes det at forsterkeren yter moderate 2 x 60 watt i 8 ohm (oppgitt). Kanskje skyldes det rett og slett at produksjonen på låta ikke er førsteklasses.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer