Aldri mer løsemiddelskadd

Ny luktfri maling testet i barnehage.

Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jotun har brukt tre år på å utvikle malingen Sens, som gir fra seg betydelig mindre gasser, som knapt lukter maling og som tørker fortere enn vanlig maling. Fargene er stort sett lyse og duse, og inspirasjonen har blitt hentet fra blant annet åkre, planter og hester.

Bekymrede allergikere og astmatikere, og deres foreldre, ringer stadig Norges astma- og allergiforening (NAAF) og lurer på hvilken maling de kan bruke. Slik at den ikke skader noen, eller utløser allergiske reaksjoner.

Dropper ferien for astmasyke barn

- 7 av 10 som ringer oss spør hvilken maling de kan male med, sier Torill, som har jobbet i Norges astma- og allergiforbunds(NAAF) rådgivningstjeneste i ni år.

- Hittil har vi ikke hatt noe tilfredsstillende svar å gi dem, men vi er temmelig sikre på at Sens trygt kan brukes. Noen mennesker er svært sensitive, og de bør prøve ut malingen først, men vi kan trygt anbefale Sens, sier Geir Endregard, generalsekretær i NAAF.

Vi har testet husmaling

Flere allergikere

Jotun har pusset opp Rusløkka barnehage i Oslo med farger fra Sens. De har malt på fugler, et tre og en bamse på veggen. Og det lukter ikke maling.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer