- Alle bør sjekke flaska si

Gassflaskene vi nordmenn bruker til gassgrillene våre lever ikke for evig. Men hvor lenge skal de vare, og hvordan sjekker du at din ikke er for gammel?

KONTROLL: Alle gassflasker skal være merket med når de skal inn til kontroll. Det er det ikke alle som er - men nå skjerpes kravene. Og du bør kontrollere flaska di. Foto: KRISTIN SØRDAL
KONTROLL: Alle gassflasker skal være merket med når de skal inn til kontroll. Det er det ikke alle som er - men nå skjerpes kravene. Og du bør kontrollere flaska di. Foto: KRISTIN SØRDAL Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Alle gassflasker skal inn til periodisk kontroll (kalt revisjon), og dette skal i hovedsak gjøres hvert 10. år på alle typer gassflasker.

Men som Dinside avslørte i 2015 har ikke det blitt gjort godt nok, og det ble da antatt at rundt 500.000 gassflasker på det norske markedet ikke er kontrollert i henhold til reglene.

Det første du bør gjøre, er derfor å sjekke gassflaskene du har hjemme. Alle flasker skal være merket med dato for når den ble produsert eller kontrollert.

Pass på dette!

Tellef Johansen i firmaet LPG Konsulenten, oppfordrer alle til å sjekke flaska si.

- Alle bør sjekke flaska si - at den er produsert eller har vært inne til revisjon i perioden 2005 til 2015. Fremkommer ikke dette tydelig på flaska, er den ikke lenger godkjent - og bør returneres til gasselskapet som så er pliktig til å erstatte den med en godkjent flaske, uttalte Johansen til Dinside i fjor sommer.

Han hevder overfor Dinside at ansvaret for at fylt flaske ikke er for gammel, altså utenfor revisjonsintervall, ligger hos gassleverandøren.

LES OGSÅ: Store prisforskjeller på gassflasker

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer