TV-test 2017

Alle koster rundt 25.000 kroner, men hvilken er best?

Vi har tatt inn tre TV-er til en samletest. Én OLED, én QLED og en vanlig LED. Klarer Samsungs QLED å tukte OLED?

DETALJER: De tre TV-ene er ganske like i bildekvalitet og brukervennlighet, men forskjellen ligger i detaljene. Fra venstre er Samsung Q7, Philips 901F og Sony XE93, altså henholdsvis QLED, OLED og LED. Foto: Gaute Beckett Holmslet
DETALJER: De tre TV-ene er ganske like i bildekvalitet og brukervennlighet, men forskjellen ligger i detaljene. Fra venstre er Samsung Q7, Philips 901F og Sony XE93, altså henholdsvis QLED, OLED og LED. Foto: Gaute Beckett Holmslet Vis mer
Publisert

I dagens TV-marked har de fleste, om ikke alle, TV-produsentene fått på plass høyoppløst bilde (4K) og høy dynamisk rekkevidde (HDR). De billigste modellene har ikke nødvendigvis dette, men med en gang du beveger deg opp i mellomklassen og over, så vil nok de fleste TV-ene være merket med både 4K og HDR.

Men det betyr selvfølgelig ikke at de er like gode. Fortsatt er det mye som skiller TV-modellene fra hverandre, som bildebehandling, lyd, operativsystem, og kanskje aller viktigst: Selve displayet.

LED-variantene (LED-sidebelyst LCD) fyller størsteparten av markedet, men for et par år siden kom også OLED. Forskjellen på de to kan du lese mer om her. Nå har også Samsung lansert det de ser på som sitt svar på OLED, nemlig QLED.

Med tre forskjellige varianter på markedet, tenkte vi at det var på tide med en samletest. For hva er egentlig best? Og hvilken type gir deg mest for pengene?

Disse TV-ene har vi testet

Vi har tatt inn tre modeller til test, alle på 55 tommer og med en pris på rundt 25.000 kroner i testøyeblikket. De tre er Philips 55POS901F (OLED), Sony KD-55XE9305 (LED) og Samsung QE55Q7F (QLED).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer