Alle piler peker nedover

- Boligproduksjonen er nede på katastrofenivåer, sier analytiker.

Det er ikke så mye annet enn røde piler i boligmarkedet for tiden. (Foto og illustrasjon: Kim Jansson) Foto: Colourbox/DinSide
Det er ikke så mye annet enn røde piler i boligmarkedet for tiden. (Foto og illustrasjon: Kim Jansson) Foto: Colourbox/DinSide Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er lenge siden positive overskrifter preget omtalen av boligmarkedet. I dag legger eiendomsmeglerbransjen frem sin månedlige boligprisstatistikk, og det er ganske usannsynlig at tallene vil være hyggelige, sett fra markedet sin side.

Følg med på DinSide fra klokken 11.00 for å finne ut hvordan prisene i ditt område har endret seg den siste måneden.

Hva er boligen din verdt?

- Katastrofenivåer

Uansett hvordan prisene har endret seg den siste tiden, er det en faktor som gjør seg spesielt gjeldende i markedet: nesten ingen kjøper boliger.

- Gode objekter selges fortsatt til en god pris. Men det er stoppet i omsetningen som slår hardest, sier analytiker Bjørn Erik Øye i Prognosesenteret.

Og det har resultert i at byggingen av nye boligprosjekter har stoppet opp.

- Boligproduksjonen er nede på katastrofenivåer, her går alle piler rett ned, sier Øye.

Les også: Slik selger du til god pris

Utsetter i stor stil

Grunnen til at boligsalget har stoppet helt opp skyldes to faktorer, forklarer Øye. Først og fremst er det nedgangen i økonomien som må ta sin del av skylden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer