Minimalisme

- Alle tingene mine føltes som en byrde

Jacob kvittet seg med det meste av eiendelene sine og følte befrielse. Her er hans råd til å kutte ned forbruk.

MINIMALISTISK: Jacob Mørch er selverklært minimalist – en livsstil som kort og godt handler om å leve enklere. Foto: Synne Hellevang
MINIMALISTISK: Jacob Mørch er selverklært minimalist – en livsstil som kort og godt handler om å leve enklere. Foto: Synne Hellevang Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På en dag som black friday handler det meste om å kjøpe seg nye gjenstander til best mulig pris. Men slett ikke alle lar seg rive med i denne evinnelige jakten, som gjerne ender i materiell overflod.

– Etter første runde med «hard core» rydding og kasting føltes det som om jeg hadde tatt en CTRL-ALT-DELETE-omstart på meg selv, sier Jacob Mørch.

Mørch er selverklært minimalist. Det vil si at han har en livsfilosofi som handler om å leve enklere. Det sies at ved å leve enkelt og kvitte seg med overflødige ting, får man frihet til å fokusere på det som er viktig, som igjen skal ha en effekt på følelsen av lykke, tilfredshet og frihet.

– For meg er det et sett med prinsipper som hjelper meg å prioritere hvordan jeg bruker tid, energi og ressurser slik at jeg kan oppnå det jeg ønsker, sier han.

Nøkkelordet er «intensjonelt»

Hjemme hos Mørch er det god plass, til tross for få kvadratmeter. Stuen har en middels stor sofa med bord til. Man finner bøker, potteplanter, musikkhøytalere og stearinlys liksom i de fleste andre hjem. Veggene er dekket av malerier og moderne kunst. De få forskjellene man merker er at han ikke eier TV, kaffetrakter og mikrobølgeovn. I tillegg er alt nøye plassert og stablet perfekt i hyllene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer