Tips om grilling

Alt du må vite for å fyre igang grillsesongen

Vi gir deg de smarteste tipsene før grillsesongen starter.

KLAR FOR ÅRETS GRILLSESONG? Sjekk våre gode tips foran årets grillsesong. Foto: NTB Scanpix
KLAR FOR ÅRETS GRILLSESONG? Sjekk våre gode tips foran årets grillsesong. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Når sola begynner å varme i solveggen og kjøttdisken fylles opp med pølser og flintstek, kan man erklære grillsesongen for startet.

Lurer du på hvilken grill du bør velge, eller hva du bør passe på om du allerede har en grill stående?

Da er det bare å lese videre.

Gjør dette før du starter grillsesongen

Ble grillen lagret i fjor høst uten den helt store rengjøringsjobben i forkant, kan det være smart å begynne med dette før grillskivene skal fortæres.

Og det trenger ikke nødvendigvis å være så kjedelig: Følger du dette trikset kan du rengjøre grillen helt uten vann og såpe.

Syns du derimot at det må litt såpe til, kan du prøve dette grønnsåpetrikset på grillristen, ikke minst om den ikke er helt inngrodd av fastbrente rester.

Husk også at gummislangen til gasskoblen kan bli morken av å stå i sola, før du fyrer opp grillen bør du derfor passe på å sjekke datostemplingen på selve gasslangen.

Kull eller briketter?

Er du en av dem som sverger til kullgrill, har du kanskje lurt på det samme som oss - nemlig hva som egentlig er den største forskjellen på å velge kull eller briketter.

Det du kanskje heller ikke var klar over, var at du faktisk kan gjenbruke grillbrikettene hvis du følger denne metoden.

Smarte grilltips

Selv om de fleste av oss drar frem grillen hver sommer, kan det fort ende opp i en bonanza av pølser og grillskiver - selv om mulighetene er mange.

For eksempel er grilling av fisk et fint alternativ til all kjøttmaten som gjerne havner på grillen i løpet av sommeren.

Syns du det er vanskelig å grille større kjøttstykker, kan du teste ut følgende metode.

Her kan du også lese om hvordan du får røyksmak på grillmaten.

Hvilken gassgrill er best?

Mens enkelte foretrekker den gode, gamle kullgrillen, er gassgriller blitt et velkjent syn på nordmenns verandaer de siste årene.

Vurderer du å anskaffe deg en gassgrill og er i tvil om hvilken du bør velge, kan du ta en titt på vår test av gassgriller, der tre av grillene gjorde en svært god jobb.

Er det derimot en mindre, bærbar gassgrill du er på jakt etter, som du kan ta med deg på tur eller i parken, kan du sjekke ut vår test av turgriller med gass.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer