Velg riktig lim

Alt du trenger å vite om lim

Det finnes nesten ikke grenser for hva du kan fikse med lim. Hovedproblemet er å orientere seg i det enorme utvalget av limprodukter.

KAOS: Det er svært vanskelig å orientere seg i limjungelen. Skal du velge universallim eller spesiallim? Etter å ha lest denne artikkelen håper vi du er litt klokere. Foto: Per Ervland
KAOS: Det er svært vanskelig å orientere seg i limjungelen. Skal du velge universallim eller spesiallim? Etter å ha lest denne artikkelen håper vi du er litt klokere. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert

Det finnes en del opplagte basisverktøyer enhver selvhjulpen husholdning bør ha i boden - deriblant hammer, skrujern, sag og lerretsteip, også kjent som «gaffateip».

Mange vil mene at også en flaske universallim hører med på toppen av denne behovspyramiden. Lim er nemlig et særdeles nyttig verktøy i svært mange sammenhenger.

Det kan brukes til å feste knagger på veggene, navnelapper på barnas klær, fliser på baderomsveggen, bilder i fotoalbumet, tapet på veggene og diverse gulvbelegg på gulvet.

Minst like interessant er det imidlertid at lim er den uten sammenligning beste teknologien for reparasjoner av ødelagte gjenstander. Lim kan brukes til å reparere alt fra ødelagte møbler, teltduker, sykkelslanger, sko og klær til knuste glass, kopper og porselensdukker. Hvis du er stø på hånden og bruker riktig lim, kan du reparere nesten alt som kan gå i stykker.

Umulig å lage

Det store spørsmålet er derfor selvsagt hvilken type lim du skal bruke til hvilket formål. Vårt mål da vi gikk i gang med denne artikkelen, var nettopp å kunne gi deg svar på dette essensielle spørsmålet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer