Alt du trenger på 27 kubikk

Det beste er nesten gjesterommet ...

Gjesterommet ... Foto: Schemata Architecture Office
Gjesterommet ... Foto: Schemata Architecture Office Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

... og nei, det er ikke Ikea - selv om de også har vært store forkjempere i å benytte boligens kubikkmeter fremfor kvadratmeter.

Det originale boligen Paco er et nytt boligkonsept fra japanske Jo Nagasaka og Schemata Architecture Office. Boksen måler 3x3x3 meter - og har altså en grunnflate på 9 kvadratmeter og et volum på 27 kubikkmeter.

Hytte i boks

Ditt andre hjem

Boligen er designet for å være ditt andre hjem, altså en hytte. Om du drømmer om en hytte i skogen, på fjellet eller på stranden, skal denne kunne plasseres hvor som helst. Men om du velger strandbeliggenhet på grunn av havutsikt, så må du belage deg på å oppholde deg utendørs om du vil beundre utsikten. Kuben har nemlig ikke vinduer ...

Men taket kan vippes opp som en takluke, så om du ikke kan se på havet, er det i alle fall muligheter for å kjenne sjøuften og høre måkeskrikene, og kanskje få et glimt av stjernene.

Se bildeserie nederst i artikkelen

Flyttbar og kompakt

Ideen bak designet var å lage en flyttbar, kompakt og uavhengig enhet som inneholder alle ting en person trenger for å leve - om ikke veldig komfortabelt, så mer praktisk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer