Alt du trenger på boligjakten

Vi har laget et nyttig verktøy for deg som er på boligjakt. Skriv ut og ta med på visning.

ILLUSTRASJON: Per Ervland Foto: Per Ervland
ILLUSTRASJON: Per Ervland Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det å debutere som boligkjøper kan være en overveldende og stressende erfaring. Boligkjøpet er for de fleste av oss den største investeringen vi gjør, og vi er alle livredde for å kjøpe katta i sekken.

Samtidig er det svært få debuterende boligkjøpere som besitter teknisk kompetanse og utstrakte kunnskaper om hvilke elementer som kjennetegner en god og en dårlig bolig. Med andre ord - de færreste er sikre på hva man bør se etter når man er på visning - og hvilke spørsmål man bør stille eier og megler.

Huseiernes landsforbund advarte tidligere i år mot å kjøpe bolig etter magefølelsen, eller fordi man liker interiøret. De gikk så langt som å si at mannen bør ta ansvar for huskjøpet. Men med vår hjelp burde alle klare å gjøre et veloverveid og velinformert valg.

1. Minikurs før visningene

DinSide gir deg nemlig i dag en liste som tar for seg de aller fleste aspekter det er verdt å tenke på når du skal kjøpe bolig. I dag har vi tatt for oss rekkehus, delte boliger og eneboliger, i løpet av de nærmeste dagene kommer vi med en tilsvarende liste tilpasset kjøp av leiligheter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer