Alt om mikrohus

Hvor er det greit å sette huset, og hvordan får du lån til et slikt hus? Dette og mere til får du svar på fra ekspertene.

ET LITE HUS I SKOGEN: Drømmer du om å bo i skogen om høsten, i fjellet om vinteren og ved sjøen om sommeren. Et mikrohus på henger kan du flytte rundt på etter sesong, og det er ofte billigere enn en liten leilighet i byen. Foto: Aksel Jermstad.
ET LITE HUS I SKOGEN: Drømmer du om å bo i skogen om høsten, i fjellet om vinteren og ved sjøen om sommeren. Et mikrohus på henger kan du flytte rundt på etter sesong, og det er ofte billigere enn en liten leilighet i byen. Foto: Aksel Jermstad. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du har kanskje fått med deg én eller flere saker om mini- og mikrohus i mediene, eller sett amerikanske dokumentarer om folk som har valgt å bo i såkalte «tiny houses».

Dinside skrev om Gøran Johansen for ikke så lenge siden. Han flyttet fra 200 kvadrat i Lofoten inn i et selvbygget minihus på 19 kvadrat, som han nå har kjøpt egen tomt til i Aurland.

Nylig kunne du også lese om Pernille Walvik (27) som bor i minihus på et jorde i Ski, og tidligere var Sigurd Randby (19) en av studentene NRK møtte som hadde valgt noe annet enn den tradisjonelle studenthybelen.

Voksende trend

Norske Mikrohus, som leverer innflyttingsklare småhus på henger, opplever økt interesse for slike hus, spesielt fra unge voksne mellom 20 og 35 år.

Sintef synes også minihusbevegelsen er en interessant trend å følge med på.

Til og med regjeringen har hevet seg på bølgen og skriver i Granavolden-plattformen at de vil «åpne for alternative boformer i større grad, herunder gjennomføre et pilotprosjekt med mikrohus».

Nå sitter du kanskje i boligen du leier eller eier med skyhøyt boliglån, og lurer på om minihus kanskje er tingen for deg? Under får du svar på noen vanlige spørsmål om mini- og mikrohus, slik at du kanskje får de svarene du trenger for å teste ut denne nye boformen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer