Montere vedovn

Alt om vedovn i bolig

Bør du ha topp- eller bakmontert røykrør, og må du søke om å montere vedovn? Dette svarer ekspertene på.

KOSELIG MED PEIS: Et brennende bål i peisen eller vedovnen skaper varme og stemning i boligen. Foto: Frank May/NTB Scanpix.
KOSELIG MED PEIS: Et brennende bål i peisen eller vedovnen skaper varme og stemning i boligen. Foto: Frank May/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Det er ikke bare god, lun stemning som følger med peis eller vedovn i bolig. Du kan potensielt spare noen kroner på strøm, samtidig som faren for pipebrann øker betraktelig sammenlignet med hvis du ikke har vedovn.

Vurderer du å skaffe deg vedovn, brenner du kanskje inne med noen spørsmål, både knyttet til valg av vedovn, hva du må gjøre før du kjøper ovnen og hvem som er best skikket til å montere den.

Dinside har tatt en prat med eksperter i Norsk Brannvernforening og Feiermesternes Landsforening, for å hjelpe deg i prosessen med å skaffe eller bytte vedovn.

For det er mange ting å passe for å sikre trygg og god fyring når du installerer ovn.

Kan alle boliger ha vedovn?

Dette er avhengig av hvor gammel skorsteinen er, ifølge Brannvernforeningen.

- Gamle teglskorsteiner bør kontrolleres før det monteres et nytt ildsted på skorsteinen. Det kan være nødvendig å rehabilitere skorsteinen, sier kommunikasjonssjef Mari Bræin Faaberg til Dinside.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer