- Alt vil forandre seg

Stjernedesigner ser klart for seg hvordan vi kommer til å bo om noen år.

Yves Béhar er blant designerne som ser for seg store forandringer i boligene om noen år. (Montasje og bilde: Kim Jansson / Tegninger: Electrolux)
Yves Béhar er blant designerne som ser for seg store forandringer i boligene om noen år. (Montasje og bilde: Kim Jansson / Tegninger: Electrolux) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Industridesigner Yves Béhar er helt sikker på at husene våre, med møblene og hvitevarene, kommer til å forandre seg stort de kommende årene. De er nødt til det, for de møblene og hvitevarene vi har i dag er ikke tilpasset hverdagen vår i det hele tatt, ifølge Béhar.

- De siste 10-12 årene har måten vi lever på forandret seg betraktelig. Men produkter som lages i dag er ikke tilpasset livsstilen vår, sier han.

På hvilken måte da?

- Her et et eksempel: Jeg kommer hjem, setter meg på sofaen med laptopen i fanget. Sofaen min er overhodet ikke tilpasset kroppen min i den stillingen jeg sitter med laptopen min. De fleste vill få vondt i ryggen etter en kort stund, forklarer Béhar.

Les også: Morgendagens hvitevarer

Mektig imponert

Yves Béhar er et kjent navn inne designbransjen. Han har vært med på mange spennende og kontroversielle prosjekter, kanskje det mest kjente er One Laptop Per Child (OLPC). Prosjektet hadde som mål å gi barn i utviklingsland en sjanse til å ta del i IT-verdenen.

DinSides søsternettsted Digi har tidligere testet laptopen, som bare koster i overkant av 600 kroner. Og de ble mektig imponerte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.