- Amatører gjør ofte bedre jobb enn fagfolkene

Legg membran selv - fagfolkene slurver. Det mener ekspert på fukt og sopp.

Du kan gjøre en vel så bra jobb med membranen bak flisene, som de profesjonelle gjør, sier ekspert. Foto: Colourbox
Du kan gjøre en vel så bra jobb med membranen bak flisene, som de profesjonelle gjør, sier ekspert. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Nevenyttige amatører gjør ofte en bedre jobb enn fagfolkene, i hvert fall når det gjelder membran og å lese bruksanvisninger, sier fukt- og soppekspert Kolbjørn Mohn Jenssen i Mycoteam.

Mycoteam er et rådgivende konsulentfirma som arbeider innenfor fagfeltet biologiske bygningsskader - som eksempelvis sopp, fukt og insekter.

Proffe legger kun halvparten

- Når man bygger bad, skal man ha et vanntett sjikt, det skal være minst 1 mm. tykt på vegger, og noen ganger litt tykkere, men aldri mindre enn det. Når man smører på membran, får man 0,15 mm. for hvert strøk. Hvis du kan gi meg en profesjonell som har lagt på mer enn 2-3 strøk, altså maks 0,45 mm, så blir jeg svært overrasket. Det er sjelden at vi treffer på tykkere enn 0,45 mm. med membran, forteller Mohn Jenssen til DinSide.no

Lettere å klage på håndverkere

Mycoteam har de siste årene undersøkt flere hundre baderom laget av profesjonelle, og ikke ett eneste av dem har holdt våtromsnormens krav til tykkelse av smøremembranen. Ifølge bladet Hus & Bolig, mener Jenssen håndverkerne har det for travelt til å gjøre en god jobb.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer