Angst for prøverom

TEKNO: Får du svettetokter når du skal prøve klær i butikken? Trange prøverom og alt for små størrelser er forklaringen. Men nå er redningen på vei, og svaret er 3D.

Publisert
Sist oppdatert

Får du klaustrofobi i prøverom?

(Avsluttet)
Nei - aldri(48%) 144
Ja - av og til(30%) 88
Ja - alltid(16%) 47
Vet ikke(6%) 18
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Lei av små prøverom og trange klær? Eller er du lei av å vente på kjæresten din som aldri finner riktig størrelse?

Du er ikke alene. Heldigvis jobber Toshiba nå med en løsning som gjør at du kan se om klærne passer på kroppen din – uten at du må prøve dem på. Dermed sparer du tid i butikken og ubehag i prøverommet.

Løsningen er basert på avansert 3D-teknologi.

Slik fungerer den

Angst for prøverom


I følge BBC News jobber Toshiba tett sammen med det japanske firmaet Digital Fashion for å utvikle et 3D system som lager en virtuell utgave av deg.

Et videokamera tar først bilder av deg, så av klærne og tilbehøret, og måler om det passer. På en monitor vil du så se resultatet, slik du vil se ut med klærne på. Alt skal skje umiddelbart, og i tillegg skal datamodellen også kunne bevege seg slik du gjør.

- Hvis du løfter på armen, vil også den virtuelle kopien med klærne på gjøre det samme, sier Mr Saito fra Toshiba.

Toshiba håper at løsningen vil komme i butikkene i løpet av 2006.

Tidlige utgaver er allerede i bruk

Det skal allerede finnes lignende simulatorer i Japanske butikker, men Toshiba lover mer.

- Dagens system viser klærne på en ren virtuell model, eller på en virtuell modell med ditt ansikt på, sier Mitsuo Saito fra Toshiba, til BBC News.

- Problemet er at disse er statiske, de viser kun fronten av kunden og klærne. Siden vår modell er bevegelig, er den også mer fleksibel. Dette gir kundene et langt mer realistisk inntrykk av om klærne virkelig passer.

Glimrende for nettshopping av klær


Toshiba mener at deres modell også vil gi en kraftig økning i salget av klær over nett. Løsningen skal videreutvikles slik at du kan se deg selv på din egen hjemmedatamaskin iført de ulike antrekkene du er interessert i.

Kilde: BBC-News

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer