Apen

Apen ble skapt for å gjøre verden mindre trist og for å glede barna, tidlig på 50-tallet. Siden den gang har den vokst seg større, og apen er nå en av de aller største danske designklassikerne.

Publisert
Sist oppdatert

En stor, liten apekatt

For mange er sølvsmeden Kay Bojesens navn nesten synonymt med hans verdensberømte dyr i tre. Og aller mest kjent, er nok de morsomme apene i teak, som kan henge i hverandres armer og føtter over bakken.

Men apen er ikke barnemat, den er en designklassiker av den store sorten. For eksempel omtaler det britiske livsstilsmagasinet Wallpaper Apen som den lille "cheeky-teaky".

Apen er håndlaget av teak og limba, og har forvandlet barneværelser til tropiske skoger og sendt drømmer på langfart, med sitt lure blikk og lyse mave. Apen er en livsvarig venn for mange, som har hatt den fra barndommen og til voksen alder.

Trykk her for å se flere bilder av Bojesens treleker.

Elsket verden rundt

Apen ble skapt i 1951 og ble etterfulgt av Bjørnen og Elefanten, og senere Zebraen. Ved Apens "unnfangelse" i 1951 sa Kay Bojesen: "Verden skal ikke være trist, og børn skal have det sjovt."

Kay Bojesen ville ikke at dyrene skulle ligne ordentlige, levende dyr. Tredyrene skulle i stedet ha lov til å være seg selv og ha sine egne karakteristiske personligheter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer