Åpner for fritt kabelvalg

Du skal slippe å være bundet til tilbudet fra leverandøren som eier kabelen.

Regjeringen og Samferdselsminister Liv Signe Navarsete hargjort helomvending.  Foto: Bjørn Sigurdsønn/SMK
Regjeringen og Samferdselsminister Liv Signe Navarsete hargjort helomvending. Foto: Bjørn Sigurdsønn/SMK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du en av dem som føler deg låst til Get? Er du lei av kanaltilbudet til Canal Digital, eller skulle ønske du kunne få tilgang på pakker fra RiksTV? Snart kan du kanskje få muligheten til å benytte deg av nye tilbydere på kabelnettet.

Dårlig digitalTV hjemme? Sjekk om det er din feil

Regjeringen har snudd tvert om, og vil åpne for at du fritt skal få velge leverandør av TV-programmer, uavhengig av hvem som eier selve kabelen inn til boligen din. Det skriver Dagens Næringsliv i dag.

Utredning til våren?

I vår avviste samferdselsminister Liv Signe Navarsete et forslag fra Høyre om at regjeringen i det minste må utrede saken. Men i dag skal saken behandles, og Navarsete må svare for regjeringens syn. Og såvidt Dagens Næringsliv erfarer, vil det være et flertall for at saken skal utredes til våren.

- Vi synes det er viktig at Stortinget ikke avviser en slik sak og at vi kan jobbe videre med den. Jeg er opptatt av at det ikke skal oppstå private monopoler i nett, sier Truls Wickholm (Ap) til avisen.

Det betyr at du ennå må vente en stund før du kan begynne prisforhandlinger med kabel-leverandører som slipper til med sine tjenester i stua di.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.