Verdivurdering av bolig med appen Nordvik Bolig

Appen skal gi deg boligverdi på direkten. Men det er noen haker ...

Dinside har vært ute og tatt bilder av boliger til salgs og sammenliknet med prisen i annonsene.

OMRÅDEPRIS: Hva er ditt eller naboens hus verdt? Det skal en ny app hjelpe deg med, men det er visse feilmarginer. Dinside har vært ute og testet. Foto: Eilin Lindvoll.
OMRÅDEPRIS: Hva er ditt eller naboens hus verdt? Det skal en ny app hjelpe deg med, men det er visse feilmarginer. Dinside har vært ute og testet. Foto: Eilin Lindvoll. Vis mer
Publisert

Nylig lanserte eiendomsmeklerkjeden Nordvik en ny app, Nordvik Bolig, som skal gi deg pris på en gitt bolig bare ved at du tar bilde av den.

Hvordan er dette mulig? Jo, takket være GPS-mottakeren vet appen hvor du befinner deg, og så bruker den salgshistorikk på boligen du tar bilde av og prisstatistikk for området, som gjør det mulig for den å regne ut og gi en pekepinn på hva boligen kan være verdt.

- Vi tror dette er verdens raskeste måte å få et prisestimat på bolig, sier administrerende direktør Martin Kiligitto i en pressemelding.

Lenger ned i saken kan du se hvilke erfaringer Dinside.no gjorde da vi testet appen i Oslo og på Eidsvoll.

- Liten feilmargin i store byer

Forbeholdet meklerhuset tar med å bruke «en pekepinn», er at jo større by boligen er i, desto mindre er feilmarginen.

- I større byer, som Oslo, får vi detaljert prisutvikling på bydeler, og vi har fått feilmarginer nede på null til fem prosent på sentrale leiligheter, men på et hus i Arna i Bergen, der prisutviklingen er mer generell og mindre detaljert, vil feilmarginen bli større, forklarer kommunikasjonsdirektør Tom André Aas til Dinside.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer