Årets beste boligbilder

Ingen årsslutt uten kavalkader. Disse bildene fenget i 2007.

Publisert
Sist oppdatert
Ja til mangfold og tilsynelatende kaos.DinSide-leser om ferdighusBillige hytter. Ferdige hus. Stygge bad, og ekstremt dårlige bilder.

Det sies at et bilde sier mer enn tusen ord. Vi er ikke alltid enige, men en ting er sikkert: Uten bilder ville vi hatt en utrolig mye fattigere boligseksjon.

Gjennom året har vi presentert en rekke bildespesialer her på DinSide Bolig, for å gi dere et bedre - eller bredere - inntrykk av et emne. Her har vi samlet deres favoritter.

En sikker vinner

Funkis - elsket og hatet. Illustrasjon: Håndverksmur.
Funkis - elsket og hatet. Illustrasjon: Håndverksmur. Vis mer


Vi i DinSide Bolig går aldri lei av å se på alle de nye ferdighusene som kommer på markedet hvert år. Det gjør heller ikke våre lesere.

Ifølge undersøkelser utført av Prognosesenteret vil vi helst bo i de tradisjonelle husene, men vi liker likevel å se på spennende nye funkishus, og andre husdrømmer fra typehusprodusentene. Det gjør leserne våre også, og årets mest populære bildespesial finner du her:

 • Årets nye ferdighus
 • Den andre boligen

  Vi trålet nettet etter de billigste hyttene for dere. Illustrasjon: Per Ervland
  Vi trålet nettet etter de billigste hyttene for dere. Illustrasjon: Per Ervland Vis mer


  Cirka 40 prosent av nordmenn har tilgang på en hytte - og enda flere ønsker seg et annet hjem. Vi har blant annet advart mot å investere i risikable hytteprosjekter, med høy fellesgjeld og usikre vilkår - noe som viste seg å holde stikk i høst, men dette forhindrer ikke hyttedrømmen.

  Ikke rart kanskje, at vår jakt på finn, der vi presenterte de billigste hyttene du fikk kjøpt - i januar i fjor, fenget så mange av våre lesere?

 • Norges billigste hytter, akkurat nå
 • Populære Ikea

  Furen fikk sin renessanse i 2007. Foto: Ikea
  Furen fikk sin renessanse i 2007. Foto: Ikea Vis mer


  Få ting får våre lesere til å bli så trigger happy på museknappen som nyheter fra Ikea. Da Ikea, tradisjonen tro, med brask og bram lanserte 2008-katalogen på sensommeren, og vi kunne fortelle - i ord og bilder - at furuen er tilbake, gikk det mot ny all time high her i boligredaksjonen.

  Dersom du gikk glipp av årets nyheter, finnner du dem her:

 • Årets nyheter fra Ikea
 • Stygge bad

  Ikke veldig stilig baderomsdetalj, men langt fra det styggeste vi så. Foto: DinSide-leser
  Ikke veldig stilig baderomsdetalj, men langt fra det styggeste vi så. Foto: DinSide-leser Vis mer


  I høst hadde vi gleden av å kunne gi bort baderomsutstyr for hele 70.000 kroner til en heldig leser, med et veldig stygt bad, i samarbeid med våtromsspesialisten Litex.

  Dere lesere sendte inn bilder av det dere mente måtte være Norges styggeste bad, og vi klikket og vi klikket oss gjennom fire sjokkerende bildespesialer, før en verdig vinner ble kåret. Alle deltakerne finner du her:

 • Første finaleheat
 • Andre delfinale
 • Tredje delfinale
 • Klarer de ikke bedre enn dette?

  Djevelen er i detaljene - og her har nok noen vært litt ukritisk da de la ut bilder på finn. Faksimile fra finn.no
  Djevelen er i detaljene - og her har nok noen vært litt ukritisk da de la ut bilder på finn. Faksimile fra finn.no Vis mer


  Kjøp og salg av bolig er trolig den viktigste økonomiske transaksjonen de fleste nordmenn gjør i løpet av livet. Det kan være snakk om ganske store pengesummer, og selv om vi gjerne gjør litt narr av overstylete boligobjekter, stusser vi likevel mer over dem som virker som om de ikke bryr seg.

  Hvor var den profesjonelle fotografen da disse bildene ble tatt?

 • Stygge boligbilder
 • Fremtidens muligheter

  PrivaLite glass går fra klart til frostet ved å trykke på en knapp! Foto: Saint Goban Glass
  PrivaLite glass går fra klart til frostet ved å trykke på en knapp! Foto: Saint Goban Glass Vis mer


  Vi liker å spå om det meste, men ingen vet helt sikkert hva fremtiden vil bringe. Innimellom kan vi imidlertid bringe små glimt av fremtidsdrømmer, og -visjoner, til leserne våre.

  I februar i fjor var vi på konferanse der en rekke nye materialer ble presentert: Gjennomsiktig betong, materialer som skifter farge eller klarhet, glass som renser seg selv... Mulighetene kan virke endeløse, bare en får vite om dem. Det får du her:

 • Her er fremtidens materialer
 • Flere muligheter

  Digital styling hjelper deg å se muligheter der knallfarger eller store møbler dominerer. Bildet er gjengitt med tillatlse fra YoungFehn
  Digital styling hjelper deg å se muligheter der knallfarger eller store møbler dominerer. Bildet er gjengitt med tillatlse fra YoungFehn Vis mer


  Det er ikke bare de fysiske omgivelsene våre som nyter godt av ny teknologi. Det siste på boligsalgsfronten nå er virtuell styling: Datakyndige designere viser deg hvordan boliger ser ut, og hvordan det potensielt kan se ut.

  Det er opp til deg om du vil benytte deg av muligheten. Men alle har lov til å kikke...

 • Meglernes nye våpen: Digital styling
 • Ser du forskjell? Hva er original og hva er kopi? Foto: Plagiarius
  Ser du forskjell? Hva er original og hva er kopi? Foto: Plagiarius Vis mer


  Hermegåsa, hermegåsa

  Ja, vi liker å peke nese. Det er en grunn til at bilder av kjendiser uten sminke, nærbilder av celulitter og uren hud, går sin seiersgang verden rundt.

  Når det gjelder kjendiseri, er det ikke helt vår greie, men vi peker virkelig nese til dem som fortjener det. For eksempel mottakerne av Plagiariusprisen, en pris som hvert år deles ut til de mest skamløse kopiene.

 • Plagiarius: Her er årets frekkeste kopier
 • Årets hagemøbler

  Årets hagemøbler trenger minimalt med vedlikehold, og innbyr til late dager ved eventuell bassengkant. Foto: Cane-Line
  Årets hagemøbler trenger minimalt med vedlikehold, og innbyr til late dager ved eventuell bassengkant. Foto: Cane-Line Vis mer


  Om du har hage eller veranda, hus eller hytte - når det blir varmt i været, lokker utelivet.

  Sommersesongen nytes helst i egen hage, og vi tipper at en rekke av våre lesere i år kunne vise frem nye hagemøbler.

  Vårt beste tips i år var å velge møbler som trenger minimalt med vedlikehold.
  Men vedlikehold eller ikke, det er liten tvil om at følgende bildespesial både fenget og inspirerte:

 • Årets nye sommermøbler
 • 50 år med ferdighus

  Kan du gjette hvilket tiår dette huset er fra? Foto: Systemhus
  Kan du gjette hvilket tiår dette huset er fra? Foto: Systemhus Vis mer


  Vi begynner tilbake der vi startet: Ferdighus. Enten de er fra 07 eller 67, en stor del av oss har bodd i, bor - eller kommer til å bo i et ferdighus.

  I denne artikkelen ser vi tilbake på hvordan ferdighusene har utviklet seg fra den spede begynnelsen på 60-tallet, til dagens funky funkishus.

  Hva foretrekker du?

 • Ferdighus i 50 år
 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer