Årets beste espressomaskiner

Forbrukerrådet har testet espressomaskiner. Se hvilken du bør velge.

Du sparer mye på å lage espressoen selv, men det gjelder å velge riktig maskin. Foto: Colourbox.com
Du sparer mye på å lage espressoen selv, men det gjelder å velge riktig maskin. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forbrukerrådet har testet 19 espressomaskiner. Disse faller i hovedsak i tre kategorier; enkle maskiner som bruker pods, manuelle maskiner og helautomatiske, og de har derfor kåret tre vinnere.

De 19 espressomaskinene ble grundig testet i laboratorium, og det ble lagt spesiell vekt på brukervennlighet, traktetid, og at de klarer å lage flere kopper etter hverandre med riktig temperatur. Energiforbruk, samt melkeskumming på de maskinene som har denne funksjonen, er også med i helhetsvurderingen. Hele testen kan du lese her

Kapselkaffe

Av den enkleste varianten, kaffe som bruker pods, eller kapsler om du vil, har Forbrukerrådet stort sett konsentrert seg om ulike varianter fra Nespresso. Nespresso var oss bekjent først på markedet, og er også markedsledende, men det har etterhvert kommet flere til.

Av disse maskinene var det Nespresso Le Cube C180 som gikk av med seieren, med 77 av 100 mulige poeng. Maskinen koster 2.300 kroner, men det er dessverre en utgående modell. Det er også den nest beste Nespressomaskinen.

- Vinner sin gruppe i testen fordi det går kjapt å lage flere kopper kaffe etter hverandre, skriver Forbrukerrådet i testen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer