Årets beste TV-er 2011

Skal du kjøpe TV nå er det bare å pugge navnene på lista.

Her ser du min personlige TV-favoritt, Philips Cinema 21:9. Men siden den ikke passer for alle er det godt å vite at det finnes gode alternativer. Foto: Øyvind Paulsen
Her ser du min personlige TV-favoritt, Philips Cinema 21:9. Men siden den ikke passer for alle er det godt å vite at det finnes gode alternativer. Foto: Øyvind Paulsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter nesten 20 TV-tester er det på tide å oppsummere teståret 2011, og det er godt å konstatere at det har vært mye å glede seg over:

Innholdsfortegnelse:

  1. Årets beste TV og årets LED-TV: Philips PFL9706
  2. Årets design-TV: Samsung UE46D8005
  3. Årets beste plasma: Panasonic VT30
  4. Årets budsjett-kupp: Philips og LG
  • LED og plasma: De rene LCD-modellene er på vei ut om du vi ser bort fra de minste størrelsene. Det er bare en fordel, ettersom LED-utgavene har bedre sortnivå.

    Fra 40-tommer og oppover er det altså LED eller plasma du skal prioritere. I valget mellom de to vil antagelig dine personlige preferanser være avgjørende, men trenden er tydelig: Det er LED-TVene som har hatt størst utvikling når det gjelder bildekvalitet.

  • Større, men mindre: I følge Elektronikkbransjen øker størrelsen på TV-ene solgt i Norge med rundt fem prosent i året, og det stemmer bra med egen erfaring. For der en 46- eller 50- tommers TV for få år siden vakte oppsikt i de fleste stuer, er det i dag svært få som løfter øyebrynet av den grunn. Nå må du opp i størrelser på rundt 60-tommer for å vekke oppsikt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer