Spotpris

Årets høyeste strømpriser i hele landet

I perioder er spotprisen i nord høyere enn i sør.

ÅRETS HØYESTE: I dag er spotprisen i gjennomsnitt faktisk høyere i nord enn i sør. Foto: Paul Kleiven / NTB
ÅRETS HØYESTE: I dag er spotprisen i gjennomsnitt faktisk høyere i nord enn i sør. Foto: Paul Kleiven / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Gjennom høsten har vi skrevet en rekke saker om høye strømpriser på Østlandet, mens folk lengre nord og i vest i landet har enn så lenge «sluppet unna» de verste strømtoppene.

Som vi skrev i går, har spotprisen økt betraktelig i flere deler av landet de seneste dagene, og i dag, lørdag 27. november, ligger det an til årets høyeste strømpriser over hele landet.

Tall fra strømbørsen Nordpool viser at dagens spotpriser i gjennomsnitt vil ligge på henholdsvis 185 øre per kilowattime i sør og 212 øre per kilowattime i nord. Prisene er inkludert moms, i tillegg kommer elavgift og nettleie

Tall fra Nordpool viser at strømprisen i perioden vil ligge høyere i nord (grå) enn i sør (lilla). Foto: Skjermdump
Tall fra Nordpool viser at strømprisen i perioden vil ligge høyere i nord (grå) enn i sør (lilla). Foto: Skjermdump Vis mer

På det dyreste er spotprisene oppe i 334 øre per kilowattime – både i sør og nord – og det er mellom klokka 17 og 18 i ettermiddag. Timen etter er spotprisen 307 øre, mens den først når under 200 øre mellom klokka 20 og 21 i kveld. Da er prisen 194 øre per kilowattime i Oslo, Kristiansand, Bergen, Trondheim, Molde og Tromsø, viser Nordpools tall.

Ifølge NRK skyldes prisøkningen at den svenske strømproduksjonen delvis blir bremset på grunn av islegging av elvene. Prisene må forventes å ligge på dette nivået til ut i neste uke, melder statskanalen.

Alle oppgitte priser er inkludert moms, mens elavgift og nettleie kommer i tillegg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer