Spotpris

Årets høyeste strømpriser i hele landet

I perioder er spotprisen i nord høyere enn i sør.

ÅRETS HØYESTE: I dag er spotprisen i gjennomsnitt faktisk høyere i nord enn i sør. Foto: Paul Kleiven / NTB
ÅRETS HØYESTE: I dag er spotprisen i gjennomsnitt faktisk høyere i nord enn i sør. Foto: Paul Kleiven / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Gjennom høsten har vi skrevet en rekke saker om høye strømpriser på Østlandet, mens folk lengre nord og i vest i landet har enn så lenge «sluppet unna» de verste strømtoppene.

Som vi skrev i går, har spotprisen økt betraktelig i flere deler av landet de seneste dagene, og i dag, lørdag 27. november, ligger det an til årets høyeste strømpriser over hele landet.

Tall fra strømbørsen Nordpool viser at dagens spotpriser i gjennomsnitt vil ligge på henholdsvis 185 øre per kilowattime i sør og 212 øre per kilowattime i nord. Prisene er inkludert moms, i tillegg kommer elavgift og nettleie

På det dyreste er spotprisene oppe i 334 øre per kilowattime – både i sør og nord – og det er mellom klokka 17 og 18 i ettermiddag. Timen etter er spotprisen 307 øre, mens den først når under 200 øre mellom klokka 20 og 21 i kveld. Da er prisen 194 øre per kilowattime i Oslo, Kristiansand, Bergen, Trondheim, Molde og Tromsø, viser Nordpools tall.

Ifølge NRK skyldes prisøkningen at den svenske strømproduksjonen delvis blir bremset på grunn av islegging av elvene. Prisene må forventes å ligge på dette nivået til ut i neste uke, melder statskanalen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer