Årets teknohit til boligen

Kameraer, utesirener og lasergjerde. Nå vil vanlige folk beskytte huset sitt.

Foto: Colourbox.com/DinSide
Foto: Colourbox.com/DinSide Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Antall innbrudd i norske villaer øker stadig, og nordmenn kjøper privat overvåkningsutstyr som aldri før. Å gjøre boligen sin innbruddssikker er ikke lenger bare noe for de rike. Selgere av overvåkingssystemer og andre teknologiske sikkerhetssystemer melder om større etterspørsel og større utberedelse, og mener salget vil øke i år.

Selskapet Pro-Tech, som også driver butikken Spy Shop, fordoblet salget av overvåkningssystemer i 2008, og har stor tro på at salget vil øke, på tross av finanskrisen.

- Prisen på utstyret har gått ned og stadig flere forbrukere ser fordelene med å benytte seg av kameraovervåkning, sier Frode Olavsen, daglig leder i Pro-Tech.

Han tror på en vekst i markedet i 2009, blant annet fordi i nedgangstider vil flere bli kriminelle på grunn av økende arbeidsledighet. Erfaringsmessig vet vi at noen utenlandske arbeidere særlig fra Øst-Europa har en tendens til å ta med seg litt "ekstra" tilbake til hjemlandet.Dette vil forsterkes ved at flere av disse mister jobbene sine og får det vanskeligere, sier Olavsen.

- Et vanlig scenario som går igjen når kunder kontakter oss er at de har hatt ubudne gjester som har rundstjålet dem midt på natten mens de sov. Mange av kundene er barnefamilier og disse gjør mye for at dette ikke skal skje igjen, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer