Coronavirus

Arrangementene du kan strømme fra sofaen

Nettkonserter er plutselig på alles lepper. Her er noen forslag til hva du kan strømme live fra sofakroken de neste dagene!

KULTURELT OPPDATERT: Denne uka er det mange arrangementer du kan strømme direkte, og flere av de er helt gratis. Foto: Shutterstock
KULTURELT OPPDATERT: Denne uka er det mange arrangementer du kan strømme direkte, og flere av de er helt gratis. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den dramatiske stansen for konserter og kulturnæringen generelt, gjør at mange står tilbudsløse, hva gjelder underholdning. Men kreativiteten har ofte en tendens til å blomstre i motgangstider.

Arrangementer du kan delta på selv om du er isolert i ditt eget hjem, popper opp som paddehatter - og vi har plukket ut noen aktuelle arrangementer som sendes eksklusivt for deg og sofaen din.

We Love the 90s & 2000s Sofa Party

I slutten av april skulle egentlig arrangementet «We Love the 90s & 2000s party» arrangeres på Telenor arena. Rundt midten av mars kom beskjeden om at dette arrangementet er utsatt til november.

Som et plaster på såret stelles det nå i stand et alternativ til arrangement, som foregår eksklusivt for deg som blir hjemme i sofaen.

«We Love the 90s & 2000s Sofa Party» går av stabelen klokka sju fredag kveld, og vil være gratis for alle å strømme.

Thomas Borgvang, Nordic Beats Norway. Foto: Eivind von Døhlen
Thomas Borgvang, Nordic Beats Norway. Foto: Eivind von Døhlen Vis mer

Tirsdag ettermiddag har allerede 3300 personer trykket «skal» på Facebook-arrangementet, og 8200 har satt seg som interessert i å strømme arrangementet fredag 3. april.

- Hittil har de fleste digitale konsertene vært mye preget av akustisk musikk og kassegitarer, vi har tatt det noen hakk lenger - og prøver å gjøre noe ingen andre har gjort, forklarer arrangør Thomas Borgvang.

Borgvang jobber for Nordic Beats, som blant annet arrangerte We Love the 90s på Telenor Arena i fjor. Han forklarer at det er dugnadsånd og frivillig arbeid som gjør at sofafesten kan ta plass.

- Det er bare å ta av seg hatten for de som har bidratt så langt. Ingen får noen penger for å være med på det her, og det er utelukkende en beundringsverdig dugnadsånd som lar et arrangement som dette finne sted, forteller Borgvang.

Utover konserter med artister som DJ Sash, Vidar Villa og Infinity & Reset vil den sagnomsuste illusjonisten Alexx Alexxander også gjøre et show for anledningen.

- Sist vi var med på å arrangere noe som kan sammenlignes med dette må være rosemarkeringen på Rådhusplassen etter 22. juli, hvor det også var en felles dugnad om å få en best mulig markering, og alle hadde felles mål og ønsker, forklarer Borgvang.

Selv om arrangementet er gratis å strømme, vil det bli henvist til en Vipps-konto man kan donere penger til, der alle pengene vil gå direkte til den veldedige organisasjonen Mental Helse.

Streamy-konserter

Den nye strømmetjenesten Streamy startet denne uka å rulle ut konserter og stand-up-shows som du kan betale en sum for å strømme til eget hjem.

Dinside har tidligere skrevet om Streamy, du kan lese mer om tjenesten her.

Arrangementene som står for tur denne uka startet allerede på onsdag, hvor Klovner i Kamp ble de første til å ha konsert på scenen Streamy har arrangert utenfor varemessa i Lillestrøm.

Publikum besto publikum utelukkende av biler, et grep Streamy gjorde for å kunne ha et fysisk publikum som tilfredsstilte alle krav til sosial distansering.

Disse arrangementene kan du kjøpe strømmetilgang til denne uka:

  • Onsdag 20.00: Klovner i Kamp (49 kr)
  • Torsdag 19.00: Eva Weel Skram (100 kr)
  • Torsdag 21.00: Odd Nordstoga (100 kr)
  • Lørdag 20.00: Stand-up (100 kr)

Komikerene som skal ha show på lørdag er Else Kåss Furuseth, Jonas Kinge Bergland, Jonis Josef, Martin Beyer Olsen og Dag Sørås.

NATT&DAG og «nstrumental»

På tirsdag annonserte Natt&Dag, i samarbeid med Nstrumental og Norsk Tipping, at de skal arrangere konserter på utestedet Blå, hvor det eneste publikummet blir de som ser på gjennom hver deres respektive digitale kanaler.

Konsertene starter på torsdag kveld, og skal i første omgang avholdes på torsdag, fredag og lørdag denne uka - med forbehold om flere konserter i fremtiden.

Denne uka kan du helt gratis strømme disse tre konsertene:

  • Torsdag 20.00: Jouska
  • Fredag 20.00: B-boy Myhre
  • Lørdag 20.00: Carmen Villain

Du kan holde deg oppdatert på dette arrangementet og fremtidige konserter gjennom arrangementets Facebook-side.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer