Advokathjelp til kjøp av bolig i utlandet

- Arvtakerne dine kan miste ferieboligen

Derfor er det viktig at du kontakter advokat og skriver testamente i forbindelse med boligkjøp utenlands.

SØK PROFESJONELL HJELP: Å kjøpe bolig er en stor investering, og å forholde seg til regler i et annet land kan være krevende. Derfor anbefaler Elin Reitan, forbrukerøkonom i Nordea, at du kontakter en advokat i forbindelse med boligkjøpet. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
SØK PROFESJONELL HJELP: Å kjøpe bolig er en stor investering, og å forholde seg til regler i et annet land kan være krevende. Derfor anbefaler Elin Reitan, forbrukerøkonom i Nordea, at du kontakter en advokat i forbindelse med boligkjøpet. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skal du kjøpe bolig i utlandet, er det ofte flere spørsmål som melder seg.

Du lurer gjerne på hvor mye du må skatte av utenlandsboligen og om det er mest gunstig å ta opp boliglån i norsk eller lokal valuta.

For å orientere seg i denne utelandske boligjungelen, er det derfor lurt å søke hjelp fra en profesjonell megler, formidler eller advokat som kjenner til landet du vil kjøpe bolig i.

Fordelen med å benytte advokat er blant annet at advokaten er ansvarlig for rådene som blir gitt og har tegnet egen ansvarsforsikring i Norge, skriver Forbruker Europa.

- Det koster penger, men det kan det være verdt. Noen norske meglere tilbyr også hjelp, og da får du samme rettigheter som i norsk lov, sier direktør Ragnar Wiik.

Du kan bli sittende med høy arveskatt

Elin Reitan, forbrukerøkonom i Nordea, er enig i at det er lurt å oppsøke advokat, slik at du får hjelp til det du ikke har forutsetninger, tid eller mulighet til å sette deg inn i selv.

- Du bør også skrive testamente, siden arveloven i andre land ikke alltid er lik den norske. Du kan for eksempel risikere at arvtakerne dine mister feriehuset når du dør, sier Reitan.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer