ATEC 42" LCD-TV

Nå stuper prisene også på de store LCD-TVene. Vi har testet det som sannsynligvis er den aller billigste modellen på markedet. Spesifikasjonene er det i hvert fall ikke noe å si på.

Publisert
Sist oppdatert

Koreanske ATEC produserer PC-skjermer og LCD-TVer, og er allerede representert på det norske markedet gjennom blant andre forhandleren DisplayNet. Forrige gang vi hadde en ATEC-TV på testbenken, var i fjor vår, da vi stiftet nærmere bekjentskap med 20-tommeren Zinat 201. Nå har vi lekt oss med storebror AV420W, som er en gedigen 42" med mange gode egenskaper.

Første billige 42"

Så langt har ikke LCD vært noe reelt alternativ for folk flest når størrelsen har passert 40 tommer. Til det har prisen vært for høy. Vi minner om at du nå finner 42" plasma-TV til rundt 10.000 kroner - riktig nok enkle modeller, men noen av dem har fått ganske gode skussmål i diverse tester.

Vi vet at LCD-markedet er i rivende utvikling, en rekke nye fabrikker har satt i gang storproduksjon, og vi har fått tilbakemeldinger fra bransjen som tyder på at etterspørselen etter "gamle" CRT-TVer omtrent har stoppet helt opp. Et bevis for at økt produksjon og etterspørsel er med på å drive LCD-prisene nedover, er virkelig denne 42-tommeren fra Atec. NetNor, den norske importøren, antyder at utsalgsprisen vil ligge rundt 28.000 kroner. Da begynner det å ligne noe.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.