Hvordan bruke motorsag:

Åtte smarte ting du kan bruke en motorsag til

Joda, motorsagen kan brukes som båtmotor, sagbruk, bormaskin og mange andre nyttige ting. Du trenger bare å kjøpe det riktige tilbehøret.

KREATIVT: Med det rette tilbehøret kan du utvide bruksområdene til motorsagen. Hva med et mikrosagbruk, for eksempel? Foto: Produsenten
KREATIVT: Med det rette tilbehøret kan du utvide bruksområdene til motorsagen. Hva med et mikrosagbruk, for eksempel? Foto: Produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En motorsag er som kjent tenkt for kapping av trær i alle størrelser, men noen smarte hoder har tenkt ut følgende:

Hva om du plukker av sagsverdet og kjedet? Da kan du bruke selve motoren til mye annet nyttig også.

Vi har funnet frem en liten samling tilbehør til motorsagen. Dette er på ingen måte standard hyllevare i byggevarebutikken, men kan kjøpes via nettbutikker i inn- og utland.

Før du handler kan det også være på sin plass med en advarsel fra Alexander Holtet som er forhandler av Stihlsager: –Det kan være lurt å sjekke der du har kjøpt saga før du monterer slikt utstyr. Du kan risikere å miste garantien på saga. Dette er både av sikkerhetsmessige årsaker, pluss at det er potensielt skadelig for maskinen.

Påhengsmotor

En brasiliansk verktøyprodusent har spesialisert seg på å lage tilbehør til motorsager, og det mest spesielle er kanskje det som gjør at du kan bruke motorsagen som påhengsmotor. Den kan brukes på båter opp til 6 meter, og motorstammen stikker 1,20 dypt.

Outboard Attachment For Chainsaw: 337$ (bristolbr.com)

Vinsj

Med en bærbar vinsj skal det mye til at du står fast. Enten du skal dra bilen ut av gjørma eller hente tømmer ut av skogen. Denne vinsjen trekker opp til 3.600 kilo. Den er bygget av en lett aluminiumskonstruksjon med ståltannhjul, og den kommer med 45 meter lang kabel med krok. Du bruker en motorsag fra 3 hk og oppover, jo sterkere jo mere kraft, dog ikke mer enn 7 hk er å anbefale. Den trekker opptil 24 meter i minuttet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer