Avrime fryseren?

Benytt sjansen nå som du bruke hage eller veranda som mellomlagring.

Det er ikke for sent per se, fryseren virker fortsatt, men en avriming er absolutt på overtid hjemme hos oss. Foto: ELISABETH DALSEG
Det er ikke for sent per se, fryseren virker fortsatt, men en avriming er absolutt på overtid hjemme hos oss. Foto: ELISABETH DALSEG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å avrime fryseren er kanskje kjedelig, men det er viktig. Grunnen er enkel: Jo mer rim som samler seg på fryserens kjøleelement, jo mindre effektivt blir det.

– Kompressoren vil gå oftere og oftere - til slutt hele tiden. Og det ender opp med at du bruker mer strøm, og at maten blir ødelagt fordi det ikke blir kaldt nok, sier Stian Normann-Arvesen i Miele i DinSide.

Og i ytterste konsekvens, risikerer du at fryseren blir ødelagt.

Men hvordan gjør du det? Det er såre enkelt, men et par feller bør du likevel styre unna. Her er oppskriften.

Smart frysertriks: Flatpakk frysevarene

Slik gjør du

Det aller første du bør gjøre når du skal avrime kjøleskapet, er å sørge for at maten ikke blir dårlig mens du avrimer. Med mindre du benytter deg av sjansen til å spise deg ut av fryseren, før du avrimer, for å spe på et slunkent januarbudsjett.

– Det lønner seg jo å gjøre dette i den kalde årstiden med mange minusgrader ute slik at man kan oppbevare maten i et så kaldt miljø som mulig mens man tiner av, sier Terje Eriksen i Electrolux til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer