Avslør meglerspråket

Avslører du sjargongen? Svaret får du i dagens boligtest.

Dersom du ikke kan tyde annonsene kan du nesten like godt kaste terninger...  Foto: Colourbox.com
Dersom du ikke kan tyde annonsene kan du nesten like godt kaste terninger... Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Megleren er selgerens mann. Målet med boligannonsen er å trekke folk til visning. Annonsen som skal lokke deg som kjøper er derfor preget av begreper som kan tolkes, men klarer du å tyde hva eiendomsmegleren egentlig mener?

Når det skal reklameres for boliger til salgs, fremheves hver positive detalj omkring boligen i annonsen. Ligger leiligheten som skal selges ved sjøen eller har utsikt, kan du være sikker på at du ikke kan unngå å få med deg det i annonsen. Ligger leiligheten derimot vendt ut mot motorveien, blir det garantert ikke fokusert på beliggenhet i annonsen.

Skal du kjøpe bolig, er det oftest boligannonsen som avgjør om du gidder å bruke tid på å gå på visning eller ikke. Lær deg å lese mellom linjene i annonsene, så slipper du å bli skuffet på visning.

Hvorfor ikke ta med seg egen megler på vising som jobber for deg?

"Faktaopplysninger"

Enkelt uttrykk i annonsen skal du kunne stole på. Dette er de såkalte faktaopplysningene, som for eksempel boligareal, bruttoareal, takst, tomteareal og adresse.

Så kommer vi til de begrepene som kan tolkes. Her kan du teste om du forstår begrepene du som boligkjøper bør lære å tolke. Guiden er basert på samtaler med meglere og erfaringer fra personer som har kjøpt bolig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer