Gasspeis

Avverget husbrann

Kunne ha utviklet seg til en langt mer alvorlig brann, sier brannmesteren.

KJENTE RØYKLUKT: Huseier oppdaget at noe ikke stemte da de kjente en lukt etter gasspeisen ble fyrt opp. Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen
KJENTE RØYKLUKT: Huseier oppdaget at noe ikke stemte da de kjente en lukt etter gasspeisen ble fyrt opp. Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Brannvesenet fra stasjon Nøtterøy rykket ut etter melding om branntilløp i en bolig søndag kveld. Beboerne i huset skal ha reagert på røyklukt etter de hadde tent gasspeisen sin.

– Etter ei tid merket huseier en røyklukt og gikk da på baksiden av gasspeisen. De kunne også se at røyk sivet ut ved takspottene, sier brannmester Arne Steinbo til DinSide.

Beboerne skal ha gjort en god innsats med brannslokningsapparat med pulver og stengt gasstilførselen før brannmannskapene kom.

– Huseier gjorde alt rett fra starten av, ved å gjøre små tiltak før vi kom, sier Steinbo.

Mer enn de håpet på

Etter at brannmannskapene rykket ut åpnet de et større område av veggen over gasspeisen.

– Det var litt mer enn vi hadde håpet på, forklarer Steinbo til DinSide og fortsetter:

– Vi så at det glødet i reisverket bak gipsveggen, vi brukte skum og slokte med vann.

Kunne vært langt mer alvorlig

– Hadde dette fått pågå kunne det ha utviklet seg til en langt mer alvorlig brann i boligen. Vi har fått bistand av restverdiredningsbilen til Sandefjord brann og redning for å redusere følgeskadene av hendelsen, uttaler brannmester Steinbo på et Facebook innlegg til Vestfold Interkommunale Brannvesen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.