Avvikler 56 eiendomsmeglerkontor

Notar stenger ytterligere 12 kontor, og 53 nye ansatte mister jobben.

Flertallet av Notars eiendomsmeglerkontor legges ned som følge av likviditetsproblemer. Foto: Colourbox
Flertallet av Notars eiendomsmeglerkontor legges ned som følge av likviditetsproblemer. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nye 12 meglerkontor i kjeden Notar stenger umiddelbart, melder Dagbladet.

- Kredittilsynet trekker i dag bevilgningen til 34 Notar-kontorer. Dette innebærer at 12 kontorer må stenge i tillegg til de 44 meglerkontorene som allerede er under avvikling, heter det i en melding fra eiendomsmeglerkjeden.

Her er kontorene som legges ned

Kredittilsynet skriver i en pressemelding at bakgrunnen for tilbakekallingene er at disse meglingsforetakene ikke lenger tilfredsstiller kravet til positiv egenkapital i eiendomsmeglingsloven.

- Kredittilsynet vil medvirke til at det legges til rette for minst mulig ulemper for kundene. Hvert av foretakene har stilt sikkerhet for eiendomsmeglingen for 20 millioner kroner. Kredittilsynet er ikke kjent med forhold som vil kunne medføre økonomisk tap for kunder.

Les også: Hva skjer med pengene dine som står på meglers konto når megleren går konkurs?

Ifølge DN.no mister 53 medarbeidere jobben, i tillegg til 110 som allerede er sagt opp. 35 meglerkontor skal drives videre.

Notar klarer ikke å betale ut lønn

Det er morselskapet i Notar-gruppen, Ekko Eiendom AS, som begjærer selskapet konkurs som følge av kapitalmangel. Notar har ikke klart å hente inn ny kapital, noe som har medført at Ekko Eiendom har meldt oppbud og Kredittilsynet har trukket foretaksbevilgningen for 34 meglerkontorer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer