Bad deg rik i hagen

Privat badebasseng i hagen koster mer enn flesk, men kan i det lange løp være en gunstig investering.

Publisert
Sist oppdatert

Hvert år skaffer rundt 50 norske husholdninger seg basseng i hagen. Og trodde du svømmebassengsalget var konjunkturavhengig, tar du blodig feil.

- Folk som kjøper svømmebasseng har penger uansett konjunkturer, sier Sigve Fredriksen, daglig leder i bassengforretningen Pahlen i Oslo.

Og det er helst i de solide strøkene i Oslo vest du finner bassengene, skal vi tro Fredriksen.

Slik gjør du det

Bassengdrømmen kan realiseres på flere måter: Du kan grave et hull, støpe bassenget, og enten male det innvendig med polyestermaling eller kle det med polyesterduk. Det støpte bassenget kan også flislegges, men man bør ha frostsprengning og påfølgende løse fliser i tankene. Det støpte bassenget sies å ha lengre levetid enn en såkalt prefabrikkert badedam. For et støpt basseng kan du starte med å bla opp cirka 200.000 kroner, men du kan utmerket fortsette med å bla opp i hvert fall 300.000 kroner til.

- Noen vil ha fliser av estetiske hensyn, og da går de for det, sier Fredriksen ved Pahlén Oslo AS.

De prefabrikkerte badebassenger leveres med ferdig sveiset polyesterduk. Disse bassengene kan enten graves ned eller eller simpelthen parkeres på en passende plass. Disse har ikke like lang levetid som det støpte, men er til gjengjeld rimeligere i innkjøp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer