Baderomsmatten kan være full av bakterier

- Bør vaskes minst én gang i uken.

BØR VASKES: Det kan være deilig å tørke føttene på baderomsmatten etter en dusj, men den bør vaskes opptil flere ganger i måneden.  Foto: JAKE GAGNE/FLICKR CREATIVE COMMONS 2.0
BØR VASKES: Det kan være deilig å tørke føttene på baderomsmatten etter en dusj, men den bør vaskes opptil flere ganger i måneden. Foto: JAKE GAGNE/FLICKR CREATIVE COMMONS 2.0 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er definitivt delte meninger om baderomsmatter.

Enkelte setter pris å kunne tørke føttene på et varmt og loddent teppe etter en dusj, mens andre frastøtes bare av tanken på en tøyfille på baderomsgulvet.

En ting er i hvert fall sikkert - grunnet oppsamling av skitt og fukt kan baderomsmatten fort bli en yngleplass for bakterier.

Da bør du passe på å vaske den med jevne mellomrom - og kanskje oftere enn du tror.

LES OGSÅ: Derfor skal dolokket være nede!

Ekstra ille med urinsøl

Tepper og baderomsgulv kan hver for seg være noe av det skitneste i hjemmet. Når man i tillegg kombinerer dem, ved å ha en baderomsmatte foran for eksempel vasken, så kan du sitte på en real bakteriebombe.

- Baderomsmatter er spesielt utsatt for bakterier, bekrefter seniorforsker i SINTEF Byggforsk, Steinar K. Nilsen.

Vannsølet som absorberes av baderomsmattene kan fremdeles inneholde skitt og såperester, noe som i kombinasjon med et varmt badegulv, gir gode vekstvilkår for illeluktende bakterier.

Ekstra ille er det hvis matten din ligger rundt toalettet, og du kanskje er - eller bor sammen med - en vel slepphendt mann.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer