Badet

Er det fukt i vegger og gulv kan det utvikle seg til råteskader, og du risikerer å måtte bygge opp hele våtrommet fra grunnen av. Her ryker det raskt ti-tusenvis av kroner.

Publisert
Sist oppdatert

Husk at dårlig grunnarbeid lett kan gi store fuktskader. Kontroller derfor badet nøye for tegn på fuktskader.

Takstmenn bruker normalt en fuktmåler for å sjekke badets fuktighet. Resultatet må alltid sjekkes i tilstandsrapporten. Påse derfor at dette har blitt brukt på din drømmebolig, og sjekk at fuktnivået er akseptabelt. Riktig helling? Heller gulvet mot sluket? Dersom vannet ikke går i sluket vil det før eller siden gi skader på vegg og gulv. Dersom det er mulig bør du også undersøke platene bak fliser og belegg for fukt.

I tillegg til å se på rør og avløp kan vannskader ofte avsløres ved å se nederst på kledningen. Malte flater med gråbrune skjolder kan skyldes at baderommet er malt med maling uten soppmiddel. Dette er uheldig i rom med varm og fuktig luft. Kondens på overflatene når dusjen er i bruk kan også være tegn på at veggene har ledende materiale som danner en kuldebro mellom det varme baderommet og rom som er kalde. Også dette kan gi fuktskader i baderommet. Høy luftfuktighet i baderommet tyder på for dårlig utlufting. Se også etter om fugene mellom flisene er faste og hele. Løse og sprukne fuger slipper inn mye vann. Sprekkene kan skyldes bevegelser i konstruksjonen. Det vil si at gulvet ikke er stabilt nok til fliser. Vannrette sprekker i de nederste flisene på baderomsveggen kan være et tegn på at bjelkelaget er i ferd med å bøye seg for vekten av badegulvet. Gulvbjelkene i eldre boliger er som regel ikke dimensjonert for å tåle vekten av nye, støpte gulv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer