Bærbar retro-radio

TEST: At nostalgi er i støtet bekreftes av suksessen til retroradioen Model One. Vi har testet den bærbare og vannavstøtende oppfølgeren.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

PAL står for "portable audio laboratory", og er en oppfølger av retrosuksessen Model One fra Henry Kloss.

Bærbar og vannavstøtende

I motsetning til Model One er PAL-modellen både bærbar og vannavstøtende. Det gjør det trygt å ta med den lett gummierte radioen på fjellet eller stranda, uten frykt for snø og vann.

De hippe vil også ha bærevesken, cirka 200 kroner.
De hippe vil også ha bærevesken, cirka 200 kroner. Vis mer


Av størrelse er radioen forholdsvis liten og nett, noe som gjør det rimelig greit å få den med seg. De strategiske målene er H: 15cm, B: 9cm, D: 9cm. Dessverre mangler den bærehåndtak eller reim. Skal du ha fullt utbytte på bærbarfronten bør du derfor investere i bæreveska som selges som tilleggsutstyr.

Se de store bildene av testradioen.

Lyd og daglig bruk

Klarer du ikke å bruke denne radioen, er det intet håp. I likhet med Model One er det nemlig kun tre vribrytere å forholde seg til:

  • Av & på - FM/AM

  • Volum

  • Kanalinnstilling
Lysindikatoren vises når radioen slås på, og er også nyttig med tanke på batteriestyrken. Når batteriet begynner å gå tomt begynner lyset å blinke. Jo mer det blinker - jo nærmere bør du være den medfølgende batteriladeren.

Full oppladning tar 3,5 timer, og gir deg utallige timer med radiolytting. I skrivende stund går radioen for femte dag på rad - uten lading. Det bør holde for de aller fleste. NB: Nøyaktig hvor lenge batteriet varer vil selvsagt avhenge av hvor høyt radioen står på.

God mottagerevne

Ut på tur - aldri sur...
Ut på tur - aldri sur... Vis mer


På PAL-modellen følger det også med en vanlig teleskopantenne. Vi prøvde derfor PALen som hytte- og bilradio. Fra Trysil til Oslo hørte vi på "Radio Randsfjord", P3 og P4. Litt skurring må man regne med når man kun bruker den medfølgende antennen, men resultatet var likevel overraskende godt.

Lydmessig holder vi imidlertid en knapp på forgjengeren. PAL-utgaven er nemlig ikke utstyrt med en egen bassport slik Model One har. Dermed mister du litt av den "fete" lyden vi satte så stor pris på i vår forrige test.

På baksiden finner du en AUX-inngang for tilkobling av CD eller MP3-spiller, samt uttak for høretelefon.

PAL leveres i åtte ulike farger, selv hadde vi en gul og skrikende påskekyllingmodell.

Konklusjon


PAL er en radio du blir glad i. Ulempen er prisen som er noe stiv. For med en utsalgspris på 1.595 kroner blir konkurrentene mange.

Blant annet får du utallige "ghettoblastere", utstyrt med både radio og CD- eller minidisc-spillere, til samme summen.

Liker du å skille deg ut, er imidlertid PALen en artig lekekamerat. Grünerløkka-faktoren blir spesielt høy om du også investerer i bæreveska til rundt et par hundrelapper.

Personlig ville vi heller kjøpt den stasjonære Model One utgaven - som også har en lavere pris. Lekrere design og bedre lyd blir avgjørende for oss.

Testmodellen er levert av Neby Hi-Fi

Se de store bildene av testradioen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer