Ny forskning om kjøkkensvamper:

Bakteriebombe!

Faktisk har bakterieartene lettere for å formere seg i kjøkkensvampen din, enn i ei petriskål på laboratoriet.

BAKTERIEPARADIS: En våt og fuktig svamp er et herlig tilholdssted for bakterier, viser ny forskning. Foto: NTB/Valerie Nik/Shutterstock
BAKTERIEPARADIS: En våt og fuktig svamp er et herlig tilholdssted for bakterier, viser ny forskning. Foto: NTB/Valerie Nik/Shutterstock Vis mer
Publisert

Er du en av dem som bruker kjøkkensvamper til å ta oppvasken eller skrubbe rundt vasken, så bør du kanskje vurdere å kaste den for godt.

En ny studie gjort av forskere ved Duke University i Nord-Carolina, USA, har nemlig funnet at den gjennomsnittlige kjøkkensvampen kryr av flere bakteriearter enn det du finner i en petriskål på et laboratorium.

Det skriver vitenskapsnettstedet Study Finds.

Ypperlig tilholdssted

Om du kanskje nå tenker: «Ingen fare, jeg kaster mine svamper ofte», så har vi en dårlig nyhet til deg. Dette skal nemlig ikke ha så mye for seg:

Funnene viser nemlig at det ikke er matrestene i svampen, men heller selve strukturen som gjør den til et ypperlig tilholdssted for mikrobene.

Det slår forskere ved Duke fast i en uttalelse publisert på universitets eget nettsted. Resultatene fra studien er publisert i forskningstidsskriftet Nature Chemical Biology.

- Bakterier er akkurat som mennesker som lever i en pandemi - noen finner det vanskelig å være isolert, mens andre blomstrer, sier Lingchong You, som er professor i biomedisinsk ingeniørfag ved Duke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer