Hvordan grille på bålpanne

Bålpanne-knepene du bør kunne

Slik får du skikkelig fyr, bål som holder lenge - og perfekt grillresultat!

GRILLE PÅ BÅLPANNE: Hvordan få god fyr og holde lenge på varmen? Bålpanne-tipsene får du her! Video: Linn Merete Rognø. Foto: NTB. Klipp: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å samles rundt en bålpanne skaper ekstra lun stemning for utekosen, og ikke minst er det bare fantasien som setter en stopper for all den gode maten vi kan grille på bålpannen.

Men noen ganger er det vanskelig å få fyr i bålpannen, få bålet til å vare lenge, få det perfekte grillresultat eller unngå kraftig røykutvikling.

Opplever du noe av dette, er sjansen stor for at du gjør minst én ting feil.

Så hvordan lykkes med bålpanne-grilling? Her får du eksperttipsene!

Kjøpe bålpanne?

Dersom du ikke eier bålpanne, men har planer om å kjøpe en, er det først og fremst viktig å tenke på hvor mange som vanligvis kommer til å være med når den skal brukes, råder Lars Magnus Øie, daglig leder ved Norway Outdoor AS.

- De fleste bålpannene på dagens marked er av bra kvalitet, men pannen må være stor nok til alle sammen, sier Øie.

Når det gjelder størrelse, bør du også ha klart for deg hvor bålpannen skal stå plassert slik at det er god og luftig plass rundt bålpannen.

- Du må bruke hodet når du bestemmer deg for plassering av bålpannen. Men vindskjermer og gnistfanger er fornuftig ekstrautstyr til bålpannen. Og skal den brukes på for eksempel en veranda, kan også et understell med hjul være et praktisk hjelpemiddel, tipser Øie videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer