Bananskall som gjødsel

Bananskallet er gull verdt!

Død hage etter vinteren? Redd den med bananskall!

GULL FOR HAGEN: Det er mange gode grunner til å ta vare på bananskallet - i alle fall hvis du har lyst til å ta vare på hageplantene. Foto: NTB Scanpix.
GULL FOR HAGEN: Det er mange gode grunner til å ta vare på bananskallet - i alle fall hvis du har lyst til å ta vare på hageplantene. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Brune, visne blomsterbusker, nakne grener og rotete bed etter den kalde vinteren er et trist syn.

Men våren er som kjent tiden for fornyelse, og vil du kickstarte oppblomstringen i hagen er det særlig én naturlig ingrediens som kan vekke plantene til liv.

Her får du tipsene.

Bruk bananskallet

Kompost generelt hører hjemme i alle blomsterbed, og er noe alle hageforretninger selger. Det koster selvsagt litt, så her kan du spare penger ved å kompostere selv. Men selv om vi kildesorterer, er det ikke alle som tar vare på det biologiske avfallet for å kompostere dette.

Du tenker kanskje at det er stress, men du trenger ikke en egen kompostbeholder for å dra nytte av bananskall-trikset.

Spiser dere mye bananer hjemme, kan du helt enkelt samle noen bananskall i pose gjennom noen få dager og deretter servere dem til blomsterbedet ditt.

Du kan for eksempel legge noen bananskall i en bøtte og la de godgjøre seg en stund i vannet. Deretter bruker du dette til å vanne plantene med - både utendørs- og innendørsplanter. Bananskallet kan du også pusse bladverket på stueplantene med slik at de blir blanke og flotte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer