Båndtvang for katter

Et borettslag krever at beboernes katter holdes i bånd.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

– Katter skal jo være renslige dyr, men å skite i sandkassen er ikke særlig hygienisk. Vi er lei av katter som skiter og pisser, sier styrelederen i det som kanskje er landets eneste borettslag med båndtvang for katter; Flaktveithaugen borettslag i Bergen.

– Da min datter var to år gammel, ble hun syk etter å ha fått katteskitt i munnen mens hun lekte i sandkassen. Hun måtte innlegges på Haukeland, sier styrelederen. Han hevder det bor seks katter i borettslaget. Da båndtvangen ble kjent for kort tid siden, kvesset både eiere og katter klørne.

– Det er helt utrolig. Jeg fatter ikke hva styret tenker på, sier katteeieren Rita Marie Stenvåg. Hun bryter ofte reglene ved å slippe katten Snøball ut på egenhånd. – Snøball er 14 år og døv. Jeg kan ikke lære ham å gå tur som en hund nå, sier katteeieren, som har liten tillit til styret i borettslaget.

– De kan umulig ha greie på dyr. Katter vil ut om natten. Skal alle vi som er katteeiere stå opp hver natt for å gå ut i skogen med morgenkåper og hundelenker?

Kilde: Dagsavisen

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer