Bankene strammer inn

Nå blir det tøffere å få mellomfinansiering.

Når renteutgiftene øker, får man naturlig nok låne mindre, sier forbrukerøkonom Ellen Dokk Holm.  Foto: Postbanken
Når renteutgiftene øker, får man naturlig nok låne mindre, sier forbrukerøkonom Ellen Dokk Holm. Foto: Postbanken Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Timing er alfa og omega på boligmarkedet. Og hva gjør du, dersom du finner drømmeboligen, til en god pris, før du får solgt din egen? Jo, du ber banken om mellomfinansiering.

- Vi har nok sett en liten økning av folk som har søkt om mellomfinansiering i det siste, sier Bjørn Langli, kommunikasjonsdirektør i Fokus Bank til DinSide.

Ifølge Langli har nok ikke den totale pågangen vært mye større enn vanlig. - Det vi ser er at de fleste bankene er blitt restriktive når det gjelder å godta mellomfinansiering.

Dette gjelder også Fokus Bank.

- I en førstefase, har det vært slik at når man får avslag hos sin eksisterende bankforbindelse søker man hos andre.

Han tror derfor økningen i etterspørselen hos Fokus Bank er et resultat av at kunder sjekker med flere banker, ikke nødvendigvis at det er flere som ønsker mellomfinansiering.

- Det vi ser nå, er at boligomsetningen har bremset kraftig opp. Mange boligkjøpere er usikre, og de som skal selge erfarer at de får mindre for boligen sin i det markedet som er nå, sier Langli og forklarer at dette naturlig nok påvirker lånetilsagn.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer