Basseng-feber herjer

- Ville tilstander, sier bransjen. Men pass på: Prisene på basseng stiger i takt med etterspørselen.

BASSENG I HAGEN: Etterspørselen etter spabad, boblebad og basseng har økt kraftig den siste tiden, og bransjen betegber etterspørselen som «helt vill». Prisjakt advarer imidlertid: Med økt etterspørsel har de også sett økte priser, så sjekk prisene nøye før du bestiller. Foto: Shutterstock/NTB scanpix
BASSENG I HAGEN: Etterspørselen etter spabad, boblebad og basseng har økt kraftig den siste tiden, og bransjen betegber etterspørselen som «helt vill». Prisjakt advarer imidlertid: Med økt etterspørsel har de også sett økte priser, så sjekk prisene nøye før du bestiller. Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert

Flere meningsmålinger viser at det er mange som planlegger for norgesferie i sommer - og det er mange som tenker å tilbringe denne hjemme hos seg selv.

Coronapandemien og mer hjemmetid resulterte allerede i april i stor salgsøkning hos byggvarehusene: Det var mange med tiltakslyst og ekstra tid som startet opp med hjemmeprosjekter både inne og ute.

Og nå ser det ut til at mange forbereder bassenghygge fra egen hage:

Det er en 75 prosent økning i søk etter «basseng» på Finn, i april i år sammenliknet med april i fjor. For samme periode er det 68 prosent økning i søk etter «boblebad» og 86 prosent økning i søk etter «spabad».

- Veldig økt interesse

Are Vittersø, norgessjef i Prisjakt, bekrefter at også de har sett en formidabel økning i søk etter spa basseng:

- Spabad til hagen har økt med 53 prosent hittil i mai sammenlignet med 2019, så det er en veldig økt interesse for disse, sier Vittersø til Dinside.

Han viser til denne grafen som demonstrerer hvor stor økningen har vært den siste tiden:

Kilde: Prisjakt.no
Kilde: Prisjakt.no Vis mer

Pass på: Prisene har økt i takt med etterspørselen

Prisjakt følger prisene på mange slags varer og kan avdekke når et produkt for settes opp eller ned i pris.

Vittersø påpeker at når det gjelder spabad, så har prisene steget i takt med den økende etterspørselen:

- Det er verdt å merke seg at prisene på spabad også har økt i takt med etterspørselen, og gått opp 5,43 prosent fra 1. mai til 25. mai.

- Med tanke på den usikre økonomien i både Norge og resten av verden, så er dette absolutt en tid man bør være ekstra nøye på å gjøre research på produktene man skal handle, og ikke nødvendigvis hive seg på første og beste mulighet, oppfordrer Vittersø.

Han sier at det generelt har vært en voldsom økning i interesse for hagerelaterte produkter den siste tiden.

- Det er helt tydelig at folk forbereder seg på mange sommerdager i hagen i år, kommenterer Vittersø.

SOMMERFERIEN: For de aller, aller fleste vil sommerferien i år bli i Norge, og her er det et hav av muligheter! Video: Kristin Sørdal. Klipp: Ørjan Ryland Vis mer

Selger mest i 30.000-kronersklassen

Byggvarekjeden Bauhaus har også opplevd en økning i interesse for spa-basseng til hjemmebruk.

- Når det gjelder salget av spabad så har helt klart hatt en økning denne våren. Men for vår del kan det i tillegg til at mange skal «kose» seg hjemme, skyldes at vi har fått et helt nytt sortiment spa bad denne våren. Prisbildet på de rimeligste her er noe rimeligere enn hva vi har ført tidligere, så dette kan selvsagt ha en medvirkende årsak, sier Aagot Benterud, markedsansvarlig for Bauhaus i Norge.

Hun forteller at de spa-bassengene de har solgt mest av denne våren ligger i prissjiktet fra 30.000 til 35.000 kroner, og er et typisk familie-spabad.

Jula selger også rimeligere spa-basseng, og kan melde om økt interesse:

- Vi har økning på salg av disse , både basseng og spabad - og alle hagerelaterte produkter, sier Magnus Ljung i Jula til Dinside.

Han bemerker at det er en litt mindre økning nord i landet, som de tilskriver værforhold.

- Helt vill etterspørsel

Polarbad Norge AS er et blant flere selskap som selger utendørs spa-basseng. De sier til Dinside at de nå opplever en enorm etterspørsel, som de aldri før har opplevd.

- Etterspørselen er nå helt vill. Alle våre butikker i hele landet selger mye mer enn noen gang før. Det største problemer er å få våre produsenter til å levere raskt nok. Det er jo ikke bare i Norge folk skal være hjemme i år og vil da gjøre det fint hjemme og har litt penger til overs når utenlandsturen ble avlyst, sier Svein O. Klonteig i Polarbad Norge, og fortsetter:

Norgesferie

Fortell hvilke steder man bør besøke når man er på norgesferie!

Del din favoritt

- Vår kanadiske produsent meldte at de normalt i høysesongen, som er nå, får inn cirka 100 ordrer i uka; nå har de fått inn over 1000 i uka.

Han hevder at folk kjøper alt fra de enkleste og som han kaller de «rimelige modellene» til 60.000-70.000 kroner, og til de mest avanserte motstrømsbassengene til 450.000 kroner.

- Alle våre butikker i landet melder samme økning, så det virker ikke som det er noen geografiske forskjeller, uttaler Koteng.

- Vanvittig økning

Mspa er et annet selskap som selger denne typen produkter i Norge, og også der er det travle dager:

- Vi opplever i disse tider en vanvittig økning i både interesse og omsetning, sier Hugo Grimsrud i Mspa til Dinside.

Han hender de har en økning på 250 prosent hittil i år og sier at de forventer å selge over 10.000 spabad i Norge i løpet av året.

Samleside: Norgesferie 2020

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer