Båtplass og basseng

Vil du ha mange rom? Er hagen ditt andre hjem? Må bilen din ha garasje? Finn ut hva du egentlig vil ha før du begynner å lete etter drømmeboligen.

Publisert

Før du starter jakten på drømmeboligen kan det lønne seg å klargjøre hva du vil ha.Under kaotiske visninger og travle budrunder er det lett å miste av syne hva du faktisk ønsker deg.

Hva vil du ha?

Det er fort gjort å rives med i budkarusellen med den faren at du byr for mye eller kjøper en bolig som ikke har de kvalitetene du ønsker. Det anbefales derfor at du bruker litt tid på å rangere hva som er mest og minst viktig ved en bolig.

Dersom du vet hva du vil ha og ikke minst hva du ikke vil ha, er det også mindre sannsynlig å rote bort tid på å vurdere boliger som ikke har de riktige egenskapene. En slik liste bør i alle fall inneholde tanker om følgende forhold:

MaksimalprisBeliggenhetStørrelseStandardAntall romBalkong/hageEtasje/heisGarasje/parkeringBoder/lagerplassSolforholdAvstander til infrastruktur som skoler butikker og offentlig kommunikasjon

Familiens behov

Det er ikke bare egne ønsker du må tenke over. Selv om du vil ha en hage til staudene dine, kan det hende at andre i familien drømmer om terrasseleilighet for å slippe gressklipping.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer