Electrolux Pure F9 tilbakekalles

– Batteriet kan ta fyr

Ber eiere om å slutte å bruke støvsugeren umiddelbart.

TILBAKEKALLES: Denne håndstøsvugeren fra Electrolux, Pure F9, kalles nå tilbake på grunn av brannfare. Foto: Electrolux
TILBAKEKALLES: Denne håndstøsvugeren fra Electrolux, Pure F9, kalles nå tilbake på grunn av brannfare. Foto: Electrolux Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Electrolux har nå sendt ut melding om at eiere av modellen Pure F9 bør slutte å bruke den umiddelbart. Modellen går også under navnet AEG FX9.

Årsaken er problemer med en kompontent som brukes i produktet, og som under visste omstendigheter mulig kan forårsake overoppheting og føre til at batteriet i støvsugeren tar fyr.

Problemet gjelder støvsugere med enkelte serienumre. Hvilke det gjelder kan du se i oversikten på Electrolux' nettsider. Serienummeret finner du på etiketten som er plassert bak syklonenheten på støvsugeren.

Electrolux understreker at dette kun kan skje under bruk, og ikke mens støvsugeren lader eller er avslått. Likevel oppfordrer Electrolux til at eiere av berørte modeller slutter å bruke produktet umiddelbart, holder det adskilt fra ladestasjonen og trekker ut støpselet.

– Det er ikke rapportert om personskade eller skade på bolig som følge av dette, og det er kun rapportert om ett tilfelle hvor dette har skjedd i Norden. Sikkerheten til kundene våre er alltid første prioritet, og vi ser alvorlig på at denne saken. Derfor har vi besluttet å umiddelbart tilbakekalle alle berørte produkter i denne serien, sier Alexander Pierrou, General Manager for Electrolux Nordics.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer